Τι φέρνει η εβδομάδα που έρχεται στα νέα της Ταϊλάνδης: Κανόνες Covid-19, διαμαρτυρίες και πολλά άλλα

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας λειτουργία στην οποία ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ανάπτυξης και πράγματα που πρέπει να ακολουθήσουμε την περασμένη εβδομάδα. Εστιάζουμε στο τι συμβαίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, που λήγει στις 8 Μαΐου 2021.

Καθώς δημοσιεύουμε δεκάδες ιστορίες την εβδομάδα, αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες μας να έχουν μια γρήγορη ματιά στις πιο σημαντικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα και να παρακολουθούν και να παρακολουθούν για την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει επιλέξει η συντακτική μας ομάδα.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σημασίας.

1. Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να συζητήσει τα διορθωτικά μέτρα βοήθειας την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Ο Πρωθυπουργός, Prayut Chan O'Cha, δήλωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν συμμετάσχει σε τακτικές συναντήσεις σχετικά με την οικονομική και επανορθωτική βοήθεια για άτομα που έχουν πληγεί από τον Covid-19, όπως η βιομηχανία εστιατορίων και ψυχαγωγίας. Δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι αυτά τα μέτρα, αν και ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα ληφθούν υπόψη οι «σκούρες κόκκινες ζώνες» που περιλαμβάνει το Τσονμπούρι, οι οποίες υπόκεινται σε ιδιαίτερα σκληρά μέτρα όπως η απουσία φαγητού σε εστιατόρια ή περιοχές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό όπως η Πατάγια. βοήθεια. Θα έχουμε πλήρη κάλυψη αυτών των μέτρων όταν ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

2. Οι περιπτώσεις Covid-19 παραμένουν επίμονα σε επίπεδα ανησυχίας, θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω κανόνες και μέτρα;

Τα κρούσματα Covid-19 εξακολουθούν να είναι πεισματικά υψηλά, ειδικά στο Chonburi, την Bangkok και το Nonthaburi. Οι ανησυχητικές συστάδες στις πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις του Klong Toey στην Μπανγκόκ προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Το Chonburi σχεδιάζει να δοκιμάσει δεκάδες χιλιάδες σε εργοστάσια, εργοτάξια και παρόμοιους χώρους. Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται πλέον με το σπίτι και τις οικογένειες ή με άτομα που πραγματοποιούν ιδιωτικές συγκεντρώσεις και όχι με επιχειρήσεις, αν και ορισμένοι γιατροί ζητούν αυστηρότερα «σύντομα» lockdown για να σταματήσουν τα σημεία επαφής. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρόκειται να αφήσει την τρέχουσα στρατηγική για τη σκούρα κόκκινη ζώνη να διαδραματιστεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και στη συνέχεια να αξιολογήσει την κατάσταση μέχρι τα μέσα Μαΐου. Είναι απίθανο να δούμε περαιτέρω μέτρα αυτή την εβδομάδα, αλλά εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να επεκτείνονται, ειδικά στην Μπανγκόκ, δεν είναι εκτός του πεδίου των δυνατοτήτων.

Δεκάδες χιλιάδες προσωπικό σε εργοστάσια και επιχειρήσεις του Chonburi θα υποβληθούν σε εξετάσεις για Covid – 19

3. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν ξανά με την αστυνομία το Σαββατοκύριακο, απαιτώντας την απελευθέρωση των ηγετών των διαδηλωτών με εγγύηση

Παρά το έκτακτο διάταγμα που απαγόρευε όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις και παρόμοιες διαδηλώσεις, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μέσα και γύρω από την Μπανγκόκ σε μια γρήγορη αυτοκινητοπομπή για να προσπαθήσουν να αποφύγουν την αστυνομία. Η αστυνομία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι όλες οι συγκεντρώσεις είναι παράνομες και δεν πρόκειται για πολιτική αλλά για την επιβολή του νόμου γύρω από τον Covid-19. Οι διαδηλωτές, μεταξύ άλλων, ζητούν κυρίως την απελευθέρωση με εγγύηση πολλών επιφανών ηγετών των διαδηλώσεων που φυλακίστηκαν για φερόμενη εξέγερση και παραβίαση των νόμων της Ταϊλάνδης Lese Majeste. Τουλάχιστον δύο από τους ηγέτες των διαδηλωτών βρίσκονται σε απεργία πείνας, γεγονός που έχει προκαλέσει την προσοχή του κοινού για την κατάσταση. Οι ηγέτες των διαδηλωτών αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης εννέα φορές τώρα με το δικαστήριο να ισχυρίζεται ότι πιστεύουν ότι οι ηγέτες των διαδηλωτών θα παραβιάσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους εάν αφεθούν ελεύθεροι πραγματοποιώντας περισσότερες συγκεντρώσεις ή επιχειρήσουν να φύγουν από τη χώρα.

Επτά ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας αρνήθηκαν την εγγύηση για ένατη φορά, συμπεριλαμβανομένου του απεργού πείνας "Penguin" μεταξύ των αναφορών για φερόμενη επιδείνωση της υγείας

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα! Ελπίζουμε να παραμείνετε ασφαλείς και υγιείς!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφειτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/