Επτά ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας αρνήθηκαν την εγγύηση για ένατη φορά, συμπεριλαμβανομένου του απεργού πείνας "Penguin" μεταξύ των αναφορών για φερόμενη επιδείνωση της υγείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sanook

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αρνήθηκε την εγγύηση για ένατη φορά εναντίον επτά ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας που αντιμετώπιζαν κατηγορίες του Άρθρου 112 για συκοφαντική δυσφήμιση, συμπεριλαμβανομένου του Parit "Penguin" Chiwarak του οποίου η κατάσταση της υγείας φέρεται να μειώνεται σύμφωνα με υποστηρικτές και τη μητέρα του. απεργία πείνας για 45 ημέρες.

Δικηγόροι από τους Ταϊλανδούς Δικηγόρους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR) έφτασαν στο Ποινικό Δικαστήριο χθες, 29 Απριλίου, για να υποβάλουν αίτημα εγγύησης για τους Parit Chiwarak, Panusaya Sithijirawattanakul, Anon Nampa, Chukiat Sangwong και Parinya Cheewinkulpatom, οι οποίοι σήμερα κρατούνται και εκκρεμούν δίκη. με χρεώσεις lese mesjeste.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το αίτημα υποβλήθηκε λόγω ανησυχίας για την εξάπλωση του Covid-19 στη φυλακή καθώς και για την έλλειψη πιθανών λόγων κράτησής τους καθώς θα έπρεπε να είχαν αφεθεί ελεύθεροι για να αγωνιστούν για τις κατηγορίες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachatai

Εκτός από το αίτημα, οι δικηγόροι ζήτησαν από το δικαστήριο να επιτραπεί η μεταφορά του Parit στο νοσοκομείο Rama 9 για 30 ημέρες, καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε και πρέπει να λάβει ιατρική βοήθεια.

Μια ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκε μπροστά από το δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου καθώς και να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση για τους κρατούμενους ακτιβιστές σε δικαστικό εκπρόσωπο. Ωστόσο, κανένας δικαστικός εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε για να αποδεχτεί την αναφορά παρά τα αιτήματα των διαδηλωτών. Η αστυνομία ελέγχου του πλήθους της Μπανγκόκ αναπτύχθηκε επίσης στο σημείο, αλλά δεν υπήρξαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και αρκετοί διαδηλωτές, καθώς και οι μητέρες του Penguin, παρακάλεσαν τους ανθρώπους να μην προκαλούν αναταραχή ή σύγκρουση και να παραμείνουν ψύχραιμοι ακολουθώντας τους κανονισμούς Covid-19.

Από τις 6:30, το Κακουργιοδικείο απέρριψε για άλλη μια φορά όλα τα αιτήματα των δικηγόρων, με το σκεπτικό ότι δεν συντρέχουν πιθανοί λόγοι αλλαγής προηγούμενων εντολών. Οι δηλώσεις τους, παρόμοιες με τις πολλές άλλες αρνήσεις, ήταν ανησυχίες ότι οι εξέχοντες διαδηλωτές θα ξαναρχίσουν αμέσως τις δραστηριότητές τους και τις διαμαρτυρίες τους ή θα επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachatai

Η μητέρα του Penguin, Sureerat Chiwarak, είπε στους δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία ότι ήθελε μόνο να φροντίσει τον γιο της, αλλά το δικαστήριο δεν της το επέτρεψε. «Θα παλέψω μέχρι το τέλος και δεν θα χάσω τον γιο μου», είπε.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των υποστηρικτών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Δικαστήριο καθώς φέρεται να περικυκλώθηκε από αστυνομικούς ελέγχου πλήθους γύρω στις 6:50 μ.μ. Πολλές ομάδες ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του Ενωμένου Μετώπου Thammasat and Demonstration, Wevo guard, Free Arts, κ.λπ., ανακοίνωσαν επίσης συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ σήμερα για να υποβάλουν επιστολή, ζητώντας από τους εκπροσώπους της Πρεσβείας να επισκεφθούν όλους τους κρατούμενους ακτιβιστές και διασφαλίζοντας ότι όλοι τους ήταν καλά φροντισμένοι.

Εν τω μεταξύ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Μπανγκόκ ισχυρίστηκαν ότι οι αναφορές για την πτώση της υγείας του Penguin ήταν υπερβολικές και ότι λάμβανε ιατρική περίθαλψη και δεχόταν ενδοφλέβια σωληνάρια. Λόγω των κανονισμών που λένε οι αξιωματούχοι για τον Covid-19, οι επισκέπτες δεν επιτρέπονται επί του παρόντος στις φυλακές και γι' αυτό οι διαδηλωτές ζητούν βοήθεια από την πρεσβεία.

Η κίνηση να ζητηθεί βοήθεια από την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο, έχει προκαλέσει αυξημένο έλεγχο από ομάδες της αντιπολίτευσης προς τους διαδηλωτές, κυρίως ομάδες που σχετίζονται με τους θεσμούς που ισχυρίζονται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ υποστηρίζει τους διαδηλωτές στα παρασκήνια. Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό και δηλώνει ουδέτερη, αν και υποστηρίζει τη δημοκρατία.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.