Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δίνει το πράσινο φως στις ενώσεις ιδιωτικών νοσοκομείων να αποκτήσουν εναλλακτικά εμβόλια Covid-19, πρόσθετα νοσοκομειακά κρεβάτια και νοσοκομεία πεδίου για να παράσχουν επειγόντως στην Μπανγκόκ

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) σήμερα, 9 Απριλίου, έδωσε εντολή στη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA) να προσθέσει νοσοκομειακές κλίνες μετά την προσωρινή παύση των διαδικασιών τεστ Covid-19 σε ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων.

Η CCSA ενέκρινε επίσης επίσημα τα ιδιωτικά νοσοκομεία να αποκτήσουν επιπλέον 10 εκατομμύρια δόσεις εναλλακτικών εμβολίων Covid-19 υπό την επίβλεψη κυβερνητικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CCSA, Taweesilp Visanuyothin.

Ο Teweesilp είπε στον Τύπο: «Μερικά ιδιωτικά νοσοκομεία στην Μπανγκόκ είχαν σταματήσει να παρέχουν το τεστ Covid-19, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν εξαντληθεί το τεστ. Αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν ότι πλημμύρισαν από ασθενείς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μετά από ένα μεγάλο σύμπλεγμα που προερχόταν από χώρους διασκέδασης στην Μπανγκόκ, προκαλώντας την έλλειψη νοσοκομειακών κρεβατιών και άλλων εγκαταστάσεων».

Ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha, ως πρόεδρος της CCSA, διέταξε στη συνέχεια το BMA και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παράσχουν επιπλέον 5,000 κλίνες στα νοσοκομεία προκειμένου να διευρυνθεί η ικανότητα αποδοχής των λοιμώξεων. Θα κατασκευαστούν επίσης επιτόπια νοσοκομεία στην πρωτεύουσα για τη διευκόλυνση περισσότερων ασθενών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξηθούν γρήγορα στο εγγύς μέλλον.

«Επιπλέον, η CCSA θα επιδιώξει επίσης να εκδώσει μέτρα για ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να μπορούν να μεταφέρουν μολυσμένους ασθενείς σε άλλα διαθέσιμα νοσοκομεία. Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα ή/και είναι ασυμπτωματικοί θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο καραντίνας χωρίς νοσηλεία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η CCSA δίνει επίσης πράσινο φως στην πολιτική για τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει στην προμήθεια περισσότερων εμβολίων Covid-19, αρχικά με 10 εκατομμύρια εμβόλια. Ο Πρωθυπουργός έδωσε επίσης εντολή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να τους διευκολύνουν στις διαδικασίες αγοράς και διανομής.

Ο Teweesilp δήλωσε: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να παράσχει περίπου 75 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες μπορούν να διανεμηθούν σε 35 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εκτιμά ότι συνολικά 40 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν για να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης, επομένως εξακολουθούν να χρειάζονται 10 εκατομμύρια δόσεις για να εμβολιαστούν σε άλλα 5 εκατομμύρια άτομα.

«Ευτυχώς, τα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρθηκαν να αγοράσουν και να εισάγουν τα υπόλοιπα απαιτούμενα εμβόλια που θα διατεθούν στην Ταϊλάνδη».

Οι ιδιωτικοί τομείς θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται εμβόλια κατά του κορωνοϊού από εναλλακτικές εταιρείες που είχαν ήδη εγκριθεί από τον FDA της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού με ένα εμβόλιο Johnson & Johnson.

Ωστόσο, η διαδικασία κατανομής είναι ακόμη υπό συζήτηση. Οι σχετικοί κρατικοί φορείς, τα τμήματα και οι ενώσεις ιδιωτικών νοσοκομείων θα φιλοξενήσουν μια κοινή συνάντηση προκειμένου να βρουν λύσεις που θα βοηθήσουν στην παροχή επιπλέον δέκα εκατομμυρίων δόσεων.

Η επιτροπή που επέλεξε η CCSA έλαβε προθεσμία ενός μηνός για να υποβάλει έκθεση στην CCSA με μια λειτουργική πολιτική για το εναλλακτικό σχέδιο κατανομής των εμβολίων, κατέληξε ο εκπρόσωπος της CCSA.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.