Μοναχός διασώθηκε με επιτυχία από πλημμυρισμένη σπηλιά στο Phitsanulok της Ταϊλάνδης αφού είχε παγιδευτεί για σχεδόν τέσσερις ημέρες

Phitsanulok, Ταϊλάνδη-

Ένας 46χρονος μοναχός που βρισκόταν σε καταφύγιο διαλογισμού μέσα σε μια σπηλιά σε ένα εθνικό πάρκο στο Phitsanulok Ταϊλάνδη διασώθηκε από μια ομάδα τριάντα εργαζομένων διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων έμπειρων δύτες, αφού εγκλωβίστηκε μέσα μετά από έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν ένα στενό πέρασμα βαθιά μέσα.

Για πρώτη φορά αναφερθήκαμε σε αυτήν την ιστορία χθες το βράδυ και μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη ιστορία κάνοντας κλικ εδώ.

Το σπήλαιο, που ονομάζεται Tham Phra Sai Ngam, βρίσκεται στο Phitsanulok στην κάτω Βόρεια Ταϊλάνδη, στην περιοχή Noen Maprang εντός του Εθνικού Πάρκου Thung Salaeng.

Ο μοναχός, Phra Ajarn Manat, 46 ετών, μπήκε στη σπηλιά για διαλογισμό γύρω στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τους κατοίκους κοντά στο σπήλαιο και τους συναδέλφους του μοναχούς σε έναν κοντινό ναό. Αφού μπήκε βαθιά στη σπηλιά για διαλογισμό, έντονες βροχές σημειώθηκαν τις επόμενες μέρες, παγιδεύοντας τον μοναχό στο σύστημα των σπηλαίων. Οι ντόπιοι χωρικοί που γνώριζαν ότι διαλογιζόταν στο σπήλαιο και τον είχαν αξιώσει κάλεσαν ομάδες διάσωσης που σύμφωνα με πληροφορίες μπορούσαν να τον ακούσουν να προσεύχεται από βαθιά μέσα στις σπηλιές. Ωστόσο, τα νερά της πλημμύρας είχαν πλημμυρίσει ένα στενό πέρασμα που οδηγούσε σε βαθύτερα τμήματα της σπηλιάς όπου ο μοναχός διαλογιζόταν.

Περισσότεροι από 30 εργάτες διάσωσης από το Ίδρυμα Prasat Boon Sathan μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες εργάστηκαν για να απεγκλωβίσουν τον μοναχό από το σύστημα των σπηλαίων όπου βρισκόταν πάνω από 400 μέτρα μέσα σε ένα πλημμυρισμένο πέρασμα.

Καθώς το σπήλαιο πλημμύρισε, η διάσωση χρειάστηκε δύτες και καταδυτικό εξοπλισμό, έτσι πολλοί θυμούνται την παρόμοια κατάσταση με μια ομάδα παγιδευμένων ποδοσφαιριστών το 2018.

Ο Phra Ajarn Manat φέρεται να επισκέπτεται τακτικά τις σπηλιές για διαλογισμό και είναι γνωστός στους κοντινούς χωρικούς που φέρνουν ελεημοσύνη και αξία στον μοναχό κατά τη διάρκεια των πολυήμερων ταξιδιών διαλογισμού του.

Ο Phra Ajarn απομακρύνθηκε με τη βοήθεια διασωστών και δυτών που τον βοήθησαν να κολυμπήσει μέσα από το πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ελαφρύ πυρετό, αλλά κατά τα άλλα ήταν σε καλή διάθεση και υγεία και παρέμεινε ήρεμος καθ' όλη τη διάρκεια της εμπειρίας, λέγοντας ότι του δόθηκε περισσότερος χρόνος για να νηστέψει και να διαλογιστεί και έκανε ό,τι καλύτερο από μια κακή κατάσταση. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για έλεγχο ρουτίνας μετά τη διάσωση.

Όλες οι φωτογραφίες ευγενική παραχώρηση Ίδρυμα Prasat Boon Sathan.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/