Η Ταϊλάνδη γιορτάζει δύο χρόνια από τη διάσωση στο σπήλαιο Tham Luang μιας νεαρής ομάδας ποδοσφαίρου και του προπονητή της

CHIANG RAI – Δώδεκα νεαροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν μέσα σε ένα σύστημα σπηλαίων στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι πριν από δύο χρόνια, οδηγώντας σε μια εξαιρετική αποστολή διάσωσης από μια διεθνή ομάδα διάσωσης. Και οι 13 νεαροί ποδοσφαιριστές ανασύρθηκαν τελικά από τη σκοτεινή και πλημμυρισμένη σπηλιά, αλλά με την απώλεια ενός από τους πρώιμους ανταποκριτές που παρέδιδε οξυγόνο, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του στην πορεία της γενναίας αποστολής του.

Μια αναμνηστική τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Πάρκο Tham Luang – Khun Nam Nang Non στο Τσιάνγκ Ράι, για να αποτίσει φόρο τιμής της κοινότητας στον υπολοχαγό Saman Gunan, έναν πρώην δύτη του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης που έχασε τη ζωή του κατά τη διάσωση του Moo Η ομάδα ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Pa και ο προπονητής της, παγιδεύτηκαν μέσα στο σύστημα σπηλαίων Tham Luang πριν από δύο χρόνια.

Η τελετή ξεκίνησε με μια τελετή ελεημοσύνης για 108 βουδιστές μοναχούς, μια τελετή λατρείας στο ιερό Chao Mae Nang Non, μια τελετή αξιοπρέπειας για το πνεύμα του υπολοχαγού Saman και μια παραδοσιακή ιεροτελεστία που παρατείνει τη ζωή για τους παρατηρητές σε αυτήν την τελετή.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου Προστατευόμενης Περιοχής 15 Kamolchai Kotcha, ο αρχηγός της περιφέρειας Mae Sai Prasong Lhaon, ο επικεφαλής του εθνικού πάρκου Tham Luang – Khun Nam Nang Non Kawee Prasompol, αξιωματούχοι από τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες και χωρικοί από το Mae Sai και τις γύρω περιοχές .

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης όλοι οι διασωθέντες ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους, καθώς και η κυρία Waleeporn Gunan, χήρα του αείμνηστου κ. Saman.

Ένα σεμινάριο ανταλλαγής της στρατηγικής και των εμπειριών όσων συμμετείχαν στην αποστολή διάσωσης πραγματοποιήθηκε επίσης μετά από θρησκευτικές τελετές το πρωί, μαζί με μια συζήτηση για την ανάπτυξη του Tham Luang ως κέντρου μάθησης και διαρκή καταγραφή του περιστατικού, ένα εξαιρετικό οικοσύστημα σπηλαίων. και σπηλαιολογική έλξη του μέλλοντος.

Πηγή: Thai National News Bureau

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/