Η Ταϊλάνδη αναμένει να χάσει δισεκατομμύρια μπατ για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω της απαγόρευσης των «διασκεδαστικών» δραστηριοτήτων από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και του συνεχούς κλεισίματος των συνόρων κατά το επερχόμενο Φεστιβάλ Songkran

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη εκτιμάται ότι θα χάσει δισεκατομμύρια μπατ αφού η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την απαγόρευση δραστηριοτήτων όπως πιτσίλισμα νερού, βρεγμένα πάρτι, πάρτι αφρού και χρήση πάστας σε σκόνη κατά τη διάρκεια του επερχόμενου φεστιβάλ Songkran για την πρόληψη της εγχώριας εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19. δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης (UTCC).

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είπε ότι παρόλο που μπορούν ακόμα να διοργανωθούν εκδηλώσεις, πρέπει να είναι «παραδοσιακές» όπως η προσευχή και οι θρησκευτικές δραστηριότητες ή να δείχνουν σεβασμό στους ηλικιωμένους της κοινότητας ή σε έργα καθαρισμού της κοινότητας. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ισχυρίζονται ότι αυτό θα επηρεάσει σοβαρά τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται μέρη όπως η Pattaya, η Khao San Road ή το Chiang Mai. Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Πολιτισμού της Ταϊλάνδης ισχυρίζονται ότι η εκδήλωση μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστική χωρίς ξέφρενα πάρτι και γιορτές.

Ο Πρόεδρος Thanawat Phonwichai τόνισε ότι η εγχώρια οικονομία της Ταϊλάνδης είναι πιθανό να επεκταθεί μόνο κατά 2.5. και 2.8%, εάν δεν τονωθεί ο εγχώριος τουριστικός τομέας το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η εθνική οικονομία είναι επίσης πιθανό να συνεχίσει να πέφτει εάν η Φάση 2 της εκστρατείας τόνωσης του τουρισμού «Ταξιδεύουμε Μαζί» είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και η Φάση 3 της δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει μέχρι τον Απρίλιο ή εάν η χώρα δεν μπορέσει να ανοίξει ξανά για ξένους τουρίστες σύμφωνα με τον στόχο ΤΑΤ για περίπου 6 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με δήλωσή του.

Ο Thanapol Cheewarattanaporn, πρόεδρος του Association of Domestic Travel (ADT), δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί είναι άψυχοι από την έναρξη της πανδημίας, αναμένεται μια βαρετή ατμόσφαιρα για το φεστιβάλ Songkran τον επόμενο μήνα λόγω της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

«Οι ιδιωτικοί τομείς του τουρισμού αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης και την ανακοίνωση περισσότερων τουριστικών προτάσεων για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού μεταξύ των εγχώριων τουριστών, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης φάσης της εκστρατείας «Ταξιδεύουμε Μαζί»», δήλωσε ο πρόεδρος της ADT.

Επιπλέον, ο Sanga Ruangwattanakul, πρόεδρος του Khao San Business Association, είπε περαιτέρω ότι λιγότεροι τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την Khao San Road κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Songkran από τις 13 έως τις 15 Απριλίου λόγω των περιορισμών του εορτασμού του φεστιβάλ, ισχυριζόμενος ότι πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να ξοδέψουν χρήματα θα γεμίσει ένα παραδοσιακό μόνο πανηγύρι βαρετό.

Ο πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους: «Το Khao San θα χάσει περίπου το 80% του εισοδήματός του, σε σύγκριση με το μέσο εισόδημα των προηγούμενων φεστιβάλ Songkran. Προβλέπεται ότι θα υπάρχουν περίπου 10,000 τουρίστες την ημέρα που θα επισκέπτονται τον δρόμο και θα ξοδεύουν 10 εκατομμύρια μπατ την ημέρα φέτος, προκαλώντας συνολικά μόνο 30 εκατομμύρια μπατ. Ενώ το μέσο εισόδημα είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια μπατ την ημέρα πριν από το ξέσπασμα του Covid-19 με έως και 100,000 τουρίστες καθημερινά».

Η Pattaya δεν έχει υπολογίσει το ποσό των χαμένων εσόδων από την απαγόρευση μεγάλων αγώνων και εκδηλώσεων στο νερό, αλλά είναι επίσης πιθανό να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια μπατ, καθώς η πόλη αναμένει επίσης μια ελαφριά προσέλευση για ένα παραδοσιακό μοναδικό φεστιβάλ, όσο δημοφιλές κι αν είναι. να είστε με μερικούς από τους ντόπιους εκπατρισμένους που συνήθως δεν απολαμβάνουν την υγρή και άγρια ​​τρέλα της ετήσιας εκδήλωσης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.