Η Εθνική Αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοινώνει δύο μεγάλες κατασχέσεις ναρκωτικών στην επαρχία Phrae, με 2,500 μπάρες ηρωίνης και 8,000,000 χάπια meth

Βόρεια Ταϊλάνδη -

Ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Στρατηγός Suwat Jangyodsuk μαζί με ανώτερους αστυνομικούς και τοπική αστυνομία ανακοίνωσαν δύο μεγάλες συλλήψεις ναρκωτικών στην επαρχία Phrae σήμερα το απόγευμα, 16 Φεβρουαρίου, με περισσότερα από 550 κιλά ηρωίνης και οκτώ εκατομμύρια χάπια μεθαμφεταμίνης.

Ο πρώτος ύποπτος για την πρώτη υπόθεση συνελήφθη στην επαρχία Phrae την περασμένη Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, αφού η ομάδα του επιχειρησιακού προσωπικού είχε ερευνήσει ότι ένας φερόμενος οδηγός και λαθρέμπορος σταμάτησε ύποπτα το 10τροχο φορτηγό του στο ίδιο βενζινάδικο για τρεις συνεχόμενες ημέρες, από 11 έως 13 Φεβρουαρίου.

Η εκτεταμένη έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το φορτηγό φέρεται να οδηγούσε για να πάρει τα ναρκωτικά στην περιοχή του χωριού Hmong στην περιοχή Chiang Kham, στην επαρχία Phayao γύρω στις 10:30 μ.μ. στις 13 Φεβρουαρίου πριν ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές στο Phayao και το Lampang και φτάσει στην επαρχία Phrae.

Η οδηγός Πρίντα Σανγκουανχόνγκ, 29 ετών, συνελήφθη σε σημείο ελέγχου στην επαρχία τα ξημερώματα της Κυριακής. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά το όχημα και ανακάλυψε 1,360 ράβδους ηρωίνης κρυμμένες σε 17 σάκους με σακούλες λιπασμάτων και άλλες 1,140 που βρέθηκαν σε έναν μεγάλο μαύρο πλαστικό σάκο, βάρους περίπου 551 κιλών.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Phrae για περαιτέρω ανάκριση και έρευνα για εντοπισμό και επέκταση του δικτύου πιθανών εμπόρων ναρκωτικών.

Η δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην περιοχή Huay Rai της επαρχίας Phrae, αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο φορτηγό 10 τροχών που μετέφερε μεγάλο αριθμό σακουλών με κάρβουνο, το οποίο φέρεται να κατευθυνόταν προς την επαρχία Phitsanulok για να παραδώσει τους σάκους στους πελάτες.

Ωστόσο, συνολικά 8,000,000 χάπια μεθαμφεταμίνης ανακαλύφθηκαν αντ 'αυτού σφιχτά συσκευασμένα σε 40 πλαστικούς σάκους όταν η αστυνομία εξέταζε το όχημα.

Ο οδηγός Wuttichai Nuanket, 34 ετών, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Huay Rai για περαιτέρω ανάκριση. Η αστυνομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία επέκτασης των ερευνών για τη σύλληψη περισσότερων εμπλεκόμενων εισαγγελέων στο δίκτυο ναρκωτικών.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας κατέληξε στη συνέντευξη Τύπου ότι αυτές οι δύο υποθέσεις πιθανώς συνδέονται καθώς και οι δύο ύποπτοι είναι καταγωγής Phetchabun, οι οποίοι πληρώθηκαν με 100,000 μπατ ο καθένας για να παραλάβουν τα φορτηγά από την επαρχία Payao σε διαφορετικές ώρες πριν κάνουν στάση στο Phrae.

«Η σημερινή σύλληψη είχε δώσει περισσότερα πιθανά στοιχεία για να βρεθούν περισσότεροι έμποροι ναρκωτικών και όλοι όσοι συμμετείχαν στο λαθρεμπόριο και την πώληση ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη. Εν τω μεταξύ, η Εθνική Αστυνομία θα συνεργαστεί με το αστυνομικό τμήμα Phrae και τις αρμόδιες αρχές για να απαλλαγεί από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών», κατέληξε ο Suwat.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.