Ταχυδρομική τσάντα/υποβολή αναγνώστη: Η εμπειρία μου που πέρασα από καραντίνα και επέστρεψα στην Ταϊλάνδη, μέρος πέμπτο

Σημείωση του συντάκτη: Το παρακάτω είναι μια υποβολή από έναν από τους αναγνώστες μας που προσφέρθηκε να μοιραστεί τις πρόσφατες εμπειρίες του από τη διαδικασία εναλλακτικής κρατικής καραντίνας και άλλες απαιτήσεις για να εισέλθει στην Ταϊλάνδη πρόσφατα και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την περίοδο της καραντίνας. Το μοιράζεται αυτό για να ελπίζει να δώσει στους άλλους μια ιδέα για την εμπειρία. Οι σκέψεις, οι φωτογραφίες και οι απόψεις του είναι δικές του. Αυτό είναι ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ. Το πρώτο μέρος μπορείτε να το βρείτε εδώ.  Έτσι, το δεύτερο μέρος μπορείτε να το βρείτε εδώ. Και, εδώ είναι το τρίτο μέρος. Τελικά, εδώ είναι το τέταρτο μέρος. Αυτό συνεχίζεται απευθείας από το τέταρτο μέρος, σας προτείνουμε να το διαβάσετε πρώτα.

Ήμουν έτοιμος να φύγω από το Grand Bella το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, και σήμερα ήταν Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου. Ο Μπο, ένας Σκωτσέζος από τη Γλασκώβη, τον οποίο συνάντησα κατά την ώρα της γυμναστικής μου, έφευγε και μαζί με τον Τζο, έναν Λονδρέζο που έμενε στο δωμάτιο δίπλα μου, συζήτησαν τα ταξιδιωτικά μας σχέδια.

Ήμασταν όλοι θαυμαστές της Πατάγια και μείναμε πολλές φορές στο παρελθόν. Γρήγορα η συζήτηση μετατράπηκε σε χρήματα. Ο Τζο είχε μια «Βίζα κατά την άφιξη» που δεν ήξερα ότι ήταν ακόμα διαθέσιμη. Είχε φέρει 7,000 £ για την επίσκεψή του, αλλά επρόκειτο να προσπαθήσει να παρατείνει τη διαμονή του. Αγόρασα 5,000 £ για τη διαμονή μου 90 ημερών και ο Bow είχε 4,000 £. Ο Τζο, ο Μπο και εγώ θέλαμε όλοι να μείνουμε στην Πατάγια, αλλά διαβάσαμε ότι η Πατάγια ήταν κλειστή. Ως αποτέλεσμα, ο Joe επρόκειτο να πετάξει στο Koh Samui από την Μπανγκόκ και είχε κλείσει μια πτήση με την Bangkok air για 2,400 μπατ Ταϊλάνδης.

Πήγαινα στο Surin και ρώτησα με τη Nokonchiair εάν είχαν ακόμα απευθείας υπηρεσία από την Pattaya στο Surin. Ο Μπο έμενε στην Πατάγια. Είχαμε διαβάσει ότι υπήρχε ειδοποίηση κλεισίματος στα ξενοδοχεία της Πατάγια και όλοι οι χώροι διασκέδασης ήταν κλειστοί. Έτσι, η προοπτική να μείνω στην Πατάγια φαινόταν δυσοίωνη. Ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι σημερινοί κάτοικοι στο Chonburi, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα.

Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες εξελίξεις, οι αντιλήψεις μας ήταν λανθασμένες:

1. Ορισμένα ξενοδοχεία επρόκειτο να ανοίξουν ακόμη, αλλά η ειδοποίηση κλεισίματος επέτρεψε στο προσωπικό του ξενοδοχείου να διεκδικήσει ορισμένα οφέλη. Επιβεβαιώσαμε ότι ορισμένα ξενοδοχεία εξακολουθούσαν να έχουν διαθέσιμα δωμάτια, αν και άλλα επέλεξαν να κλείσουν για να εισπράξουν τα οφέλη.

2. Δεν υπήρχαν νέα κρούσματα Covid στο Chonburi για αρκετές ημέρες όσο ήμουν σε καραντίνα, επομένως αναμένονταν αλλαγές στις εντολές κλεισίματος των χώρων διασκέδασης.

3. Οι αλλαγές, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την 1η Φεβρουαρίου, σήμαιναν ότι όλοι οι χώροι διασκέδασης θα μπορούσαν να ανοίξουν. Οι διαθέσεις μας, καθώς τα σχέδιά μας, άλλαξαν αμέσως καθώς όλοι επρόκειτο να μείνουμε στην Πατάγια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπετε την ανακοίνωση καθώς πλησιάζετε στο τέλος της καραντίνας σας ότι όχι μόνο τελείωσε η καραντίνα σας αλλά άνοιγαν και χώροι διασκέδασης!

Ο Μπο έφυγε και μετά ήρθε η Παρασκευή και ο Τζο έφυγε. Καθώς τελείωσα την άσκησή μου το απόγευμα της Παρασκευής, πέρασα από το άδειο πια δωμάτιό του και ένιωσα ένα ζοφερό συναίσθημα που δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Το δωμάτιό του ήταν πάντα ακατάστατο και ήταν πάντα τόσο θετικός, πολύχρωμος και ζωντανός. Τώρα όμως σιωπή.

Ένιωσα περίεργα νιώθω λύπη και αναρωτιόμουν αν έτσι ένιωθαν όλοι οι άνθρωποι κατά την περίοδο της καραντίνας τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει από τότε που έφυγα από την καραντίνα είχαν πολύ αρνητικά πράγματα να πουν. Αλλά πιστεύω ότι η νοοτροπία (και η επιλογή του σωστού ξενοδοχείου) είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στην αρχή, επρόκειτο να αντιμετωπίσω την εμπειρία ως θετική, μια στιγμή για προβληματισμό και διάβασμα, καθώς και ως μια πολύ αναγκαία ώρα αποτοξίνωσης. Δεν επιτρέπεται το αλκοόλ.

Άκουσα ιστορίες ανθρώπων που εισήγαγαν λαθραία αλκοόλ στα δωμάτιά τους και άλλα άθλια σχέδια που είχαν σχεδιαστεί για να νικήσουν το σύστημα. Όχι, είναι αυτό που είναι, πηγαίνετε μαζί του, χαλαρώστε και δοκιμάστε και απολαύστε. Σε στιγμές πλήξης: σκεφτείτε τι σας έφερε στην Ταϊλάνδη, σκεφτείτε τις απολαύσεις (όποιες κι αν είναι αυτές) και τις απολαύσεις που σας περιμένουν.

Το τελευταίο μέρος, η απελευθέρωσή μου από την καραντίνα και αυτό που έχω κάνει από τότε, θα είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με αγάπη,

Colin

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/