Περισσότεροι από 80 Ταϊλανδοί και αλλοδαποί στην Μπανγκόκ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση και υψηλά πρόστιμα για παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης κατά την εγχώρια εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης περισσότερους από 80 Ταϊλανδούς και ξένους πελάτες που διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο Μετανάστευσης στο TAJ CAFE στη Μπανγκόκ από τις 15 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη ομάδα 42 υπηκόων της Ταϊλάνδης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διάπραξη υποτιθέμενων αδικημάτων σύμφωνα με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Διοίκηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, BE 2548, καθώς δεν ακολουθούσαν τους κανονισμούς ενώ έτρωγαν στο TAJ CAFE, που βρίσκεται στη Soi Sukhumvit 3, στην περιοχή Wattana στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, όλα τα τραπέζια φαγητού στο εστιατόριο είχαν στηθεί χωρίς χώρο κοινωνικής απόστασης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, όπως απαιτείται στο Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης. Πελάτες, τόσο Ταϊλανδοί όσο και αλλοδαποί, εθεάθησαν επίσης συνωστισμένοι μέσα στην περιοχή, να καπνίζουν ναργιλέ χωρίς να φορούν μάσκες προσώπου σε οποιοδήποτε σημείο της επίσκεψής τους ή άλλα είδη προστασίας της υγείας σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Και οι 42 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν αρχικά σε φυλάκιση δύο μηνών και πρόστιμο 10,000 μπατ. Ωστόσο, λόγω των ομολογιών τους, η ποινή μειώθηκε σε φυλάκιση ενός μήνα και πρόστιμο 5,000 μπατ ανά άτομο.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων ήταν 40 αλλοδαποί από τη Νιγηρία, την Ινδία, τη Σομαλία και τη Μιανμάρ, οι οποίοι βρέθηκαν να παραβιάζουν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης καθώς και τον Νόμο για τη Μετανάστευση.

Όλοι τους καταδικάστηκαν μεμονωμένα σε ποινή φυλάκισης από τέσσερις μήνες έως ένα έτος και πρόστιμο από 5,000 έως 16,000 μπατ, ανάλογα με το πόσα τμήματα ορισμένων πράξεων κρίθηκαν ένοχοι.

Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης έχουν προειδοποιήσει τόσο τους αλλοδαπούς όσο και τους υπηκόους της Ταϊλάνδης ότι εάν συλληφθούν να παραβιάζουν το νόμο, ακόμη και σε έναν χώρο, θα χρεωθούν πλήρως σύμφωνα με το νόμο και το διάταγμα έκτακτης ανάγκης. Πριν από τον Covid-19, οι αξιωματούχοι επέβαλαν κυρίως πρόστιμο μόνο στον χώρο και άφηναν τους θαμώνες να φύγουν χωρίς πρόστιμα, εκτός εάν εμπλέκονταν φάρμακα, κάτι που δεν φαίνεται πλέον να ισχύει.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.