Δεκατέσσερις ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Μπανγκόκ επειδή άκουσαν κατηγορίες για εξέγερση κατά τη διάρκεια ολονύχτιας συγκέντρωσης τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους

Μπανγκόκ -

Δεκατέσσερις ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Attapon Buapat, κλήθηκαν σήμερα, 14 Ιανουαρίου, στο αστυνομικό τμήμα Chana Songkhram για να αναγνωρίσουν μια πρόσθετη κατηγορία εξέγερσης για τους πολιτικούς τους ρόλους κατά τη διάρκεια μιας ολονύχτιας διαδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Thammasat και στο Sanam Luang στις 19 Σεπτεμβρίου και το 20, 2020.

Ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Sanong Saengmanee, Έφορος του Αστυνομικού Σταθμού Chana Songkhram, αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός της έρευνας κάλεσε ορισμένα μέλη της ομάδας υπέρ της δημοκρατίας για να αναγνωρίσουν την κατηγορία σύμφωνα με το Άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.

Η μαζική συγκέντρωση ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη από μια διήμερη συγκέντρωση με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται στο Sanam Luang μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha με πραξικόπημα το 2014.

Η διαδήλωση περιελάμβανε επίσης την τοποθέτηση μιας συμβολικής πλάκας δημοκρατίας, που σηματοδοτεί αυτό που οι διαδηλωτές αποκαλούσαν μια νέα συμβολική εικόνα του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως μεταξύ των ακτιβιστών.

Ο εξέχων φιλοδημοκρατικός ομιλητής Αταπόν Μπουαπάτ είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες και θα καταθέσει τη γραπτή του δήλωση αργότερα, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές προσπαθούν να πιέσουν τους ηγέτες υπέρ της δημοκρατίας μέχρι να πνιγούν.

«Ξέρουμε τι πρέπει να περάσουμε από την πρώτη μέρα που βγήκαμε από τη ζώνη άνεσής μας για να συμμετάσχουμε στις συγκεντρώσεις. Ωστόσο, οι φίλοι μου και εγώ θα συνεχίσουμε να αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες εναντίον μας σύμφωνα με τις νομικές συμβουλές των δικηγόρων μας από το Ταϊλανδικό Κέντρο Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», κατέληξε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.