Η ολονύκτια διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ πιέζει για μεγαλύτερη πίεση στα μέτρα δημοκρατικής μεταρρύθμισης

ΦΩΤΟ: นิรนามปลดแอก

Εθνική -

Η μαζική συγκέντρωση ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο έχει τραβήξει την προσοχή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο χθες, 19 Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενη ότι είναι η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση μέχρι τώρα στην Μπανγκόκ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha με πραξικόπημα το 2014.

Η μαζική διαμαρτυρία διήρκεσε σχεδόν 24 ώρες και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Μεγάλο Παλάτι στο Sanam Luang της Μπανγκόκ, με ένα τεράστιο πλήθος διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας σε όλη τη χώρα καθώς και πολλούς δημοσιογράφους και περίεργους θεατές.

Η συγκέντρωση, με επικεφαλής το Ενιαίο Μέτωπο Thammasat και Διαδήλωση, ξεκίνησε χθες το πρωί μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη Thaprachan του Πανεπιστημίου Thammasat και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο το απόγευμα παρά την αποδοκιμασία του πρύτανή του να καταλάβει το πανεπιστήμιο ως τόπο συγκέντρωσης .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Τρεις ώρες αργότερα, η μάζα, που υπολογίζεται ότι ήταν 1,000 άτομα εκείνη τη στιγμή, κινήθηκε προς το Sanam Luang, όπου σχεδιαζόταν να διεξαχθεί μια μεγάλη διαδήλωση. Η αστυνομία τους είπε να τερματίσουν τη συγκέντρωση στο Sanam Luang μέσα σε μία ώρα, προειδοποιώντας ότι οι βασιλικοί χώροι ήταν εκτός ορίων.

Οι ηγέτες των φοιτητών υπέρ της δημοκρατίας είχαν διαπραγματευτεί με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να καταλάβουν μόνο τη νότια πλευρά του γηπέδου. Στη συνέχεια, η αστυνομία περιφράξε την περιοχή για να συγκεντρωθούν οι διαδηλωτές μετά την ομιλία, με αποτέλεσμα την πρώτη συνέλευση πλήρους κλίμακας μετά από περισσότερα από 10 χρόνια στο Sanam Luang.

Μια σκηνή συλλαλητηρίου είχε στηθεί το βράδυ και περιλάμβανε παραστάσεις και ενθαρρυντικές ομιλίες με θέμα τα τρία βασικά αιτήματά τους: τον τερματισμό του εκφοβισμού των πολιτικών ακτιβιστών, ένα νέο συνταγματικό σχέδιο και τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Οι κύριες ομιλίες επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από δεκαοκτώ υπέρ της δημοκρατίας φοιτητές και ακτιβιστές σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arnon Nampa, ο οποίος έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για φερόμενες παραβιάσεις του νόμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Περισσότερος κόσμος εθεάθη να συγκεντρώνεται και να εγκαθίσταται στη διήμερη συγκέντρωση τη νύχτα. Πολλοί φορούσαν μάσκες, αλλά αγνόησαν το αίτημα του πρωθυπουργού να ακυρώσει την εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλώσεις κινδύνευαν να διαδώσουν τον κορωνοϊό Covid-19 και επηρέασαν την ανάκαμψη της οικονομίας της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία είχε κατασχέσει περίπου 50,000 αντίγραφα ενός φυλλαδίου για τη μεταρρύθμιση της μοναρχίας από ένα σπίτι κοντά στην πανεπιστημιούπολη Rangsit του Πανεπιστημίου Thammasat στο Pathum Thani, καθώς πιστεύεται ότι είχαν προετοιμαστεί για τη διαμαρτυρία.

Ένας από τους ηγέτες των φοιτητών υπέρ της δημοκρατίας, ο Parit "Penguin" Chiwarak, είπε στο Associated Press ότι οι διοργανωτές σχεδίαζαν να παραμείνουν με το ίδιο αρχικό σχέδιο κίνησης για πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο την επόμενη μέρα για να επιδείξουν τη δύναμη των μαζικών συγκεντρώσεων οι άνθρωποι. Επέμειναν να διεξαχθεί η εκδήλωση με ψυχικό αλλά ειρηνικό τρόπο.

ΦΩΤΟ: PPTV

Μετά τα μεσάνυχτα, περισσότεροι υπάλληλοι ασφαλείας αναπτύχθηκαν για να φρουρήσουν τη διαμαρτυρία και να περιπολούν γύρω από την περιοχή Ratchadumnoen, ενώ μια αξιοπρεπής ποσότητα τσιμεντένια και συρματόσχοινα και δημόσια λεωφορεία τοποθετήθηκαν μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο και κατά μήκος του δρόμου Ratchadumnoen, κλείνοντας άλλους δημόσιους δρόμους που πιστεύεται ότι ήταν η διαδρομή πορείας των διαδηλωτών το πρωί.

Ωστόσο, οι ηγέτες της διαμαρτυρίας είχαν ανακοινώσει μια απροσδόκητη δήλωση νωρίτερα το πρωί σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, ότι η πορεία δεν θα συνεχιστεί, αλλά θα τοποθετούσαν μια συμβολική πλάκα δημοκρατίας στο χωράφι δίπλα στο Μεγάλο Παλάτι, σηματοδοτώντας ένα από τα μεγαλύτερα δημοκρατικά κινήματα. στη χώρα.

Η εγκατάσταση πρόκειται να αντικαταστήσει μια αναμνηστική πλάκα της Σιαμέζικης Επανάστασης του 1932 στο Royal Plaza που σύμφωνα με πληροφορίες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2017.

ΦΩΤΟ: Bangkokbiznews

Φοιτητές ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας ολοκλήρωσαν τη νυχτερινή τους συγκέντρωση γύρω στις 11:00 π.μ. αφού ένας από τους ηγέτες τους, ο Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, 21 ετών, παρουσίασε μια λίστα με αιτήματα στον αρχηγό του Γραφείου Μητροπολιτικής Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων αμφιλεγόμενων αιτημάτων σχετικά με τη μοναρχία της Ταϊλάνδης. .

Μιλώντας στη συνέχεια, ο Parit είχε επίσης ενθαρρύνει όλους τους αντικυβερνητικούς συλλαλητήρες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους να υποστηρίξουν τη δημοκρατία της χώρας και να συγκεντρωθούν στο Κυβερνητικό Μέγαρο στις 24 Σεπτεμβρίου για να πιέσουν τα μέλη του κοινοβουλίου να εξετάσουν τη σύνταξη νέου συντάγματος.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.