Το Τσιάνγκ Μάι εξακολουθεί να διοργανώνει διαγωνισμό «Mueang Chiang Mai Marathon 2020» αργότερα αυτόν τον μήνα, ενώ οι ξένοι εξακολουθούν να απαγορεύεται να τρέξουν προκαλούν κριτική από ορισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τσιάνγκ Μάι -

Το Επαρχιακό Γραφείο Τουρισμού και Αθλητισμού του Τσιάνγκ Μάι και οι σχετικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, τον «15ο διαγωνισμό Mueang Chiang Mai Marathon 2020» στις 20 Δεκεμβρίου εν μέσω της δημόσιας ανησυχίας για τον κορωνοϊό Covid-19 στις βόρειες επαρχίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος New Normal με την επίβλεψη των αρχών του τουρισμού και της δημόσιας υγείας. Ο αριθμός των ειδικευμένων συμμετεχόντων μειώνεται από 10,000 σε μόνο 4,000 μαραθωνοδρόμους. Ορισμένοι τύποι διαγωνισμών, όπως ο παιδικός μαραθώνιος και ο μαραθώνιος φανταχτερών κοστουμιών, καθώς και ομάδες πλήθους που ζητωκραυγάζουν, θα απέχουν από τη συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνο πολίτες της Ταϊλάνδης και δεν πρέπει ποτέ να έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης. Πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά εκ των προτέρων και να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή εκτός από την ώρα που τρέχουν. Πρέπει επίσης να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε ένα σημείο ελέγχου και να κάνουν check-in μέσω της εφαρμογής «Thai Chana» πριν εισέλθουν στο γήπεδο.

Ο μαραθώνιος Mueang Chiang Mai έχει διαδρομές μήκους 42 (πλήρης μαραθώνιος) και 21 (ημιμαραθώνιος) χιλιόμετρα, με την ίδια αφετηρία την Πύλη Tha Pae. Συνιστάται στους δρομείς να έχουν μαζί τους και να πίνουν από τα μπουκάλια νερού που τους παρέχονται από τους διοργανωτές στο σημείο εκκίνησης και απαιτείται να φορούν μάσκα προσώπου αμέσως μετά τον τρέξιμο.

Οι διοργανωτές δήλωσαν στο Associated Press ότι παρόλο που η επαρχία παρακολουθείται για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, αυτός ο διάσημος μαραθώνιος πρέπει να προχωρήσει ως τρόπος διατήρησης και υποστήριξης μιας καλής προωθητικής εκστρατείας από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης και του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού. Ο μαραθώνιος προάγει επίσης την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της Ταϊλάνδης γενικότερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Pattaya News σημειώνει ότι η εκδήλωση βρισκόταν σε διαμάχη τους τελευταίους μήνες από την κοινότητα των ξένων εκπατρισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς αναστατωμένους που απαγορεύεται στους ξένους να συμμετέχουν στη δημοφιλή εκδήλωση. Οι διοργανωτές, ωστόσο, παρά τις σημαντικές επικρίσεις από ξένους στο Διαδίκτυο, κράτησαν σκληρά τη στάση τους ως μη ξένων.

Έχουν δηλώσει ότι οφείλεται στον μειωμένο αριθμό δρομέων που επιτρέπεται να τρέξουν και δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις, ωστόσο, ορισμένοι ξένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι οφείλεται σε άστοχη ανησυχία ότι οι αλλοδαποί θα μπορούσαν να φέρουν Covid-19 στη χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ή έχουν περάσει από αυστηρή καραντίνα και άλλα προστατευτικά μέτρα.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: World Variety News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.