Μικρή έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν έντονα στον χώρο της διαδήλωσης υπέρ της δημοκρατίας μετά τη διαδήλωση, τραυματίστηκαν δύο φρουροί διαμαρτυρίας

Μπανγκόκ -

Μια δυνατή έκρηξη και αρκετοί πυροβολισμοί σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε να έρχεται από τα κεντρικά γραφεία της Siam Commercial Bank (SCB) λίγο μετά την ακύρωση μιας διαδήλωσης υπέρ της δημοκρατίας και οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν τη σκηνή χθες, 25 Νοεμβρίου γύρω στις 10:00.

Δύο φρουροί διαδηλώσεων, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν φοιτητές επαγγελματικής εκπαίδευσης, πυροβολήθηκαν από άγνωστους δράστες. Ένας από αυτούς φέρεται να τραυματίστηκε στην κοιλιά. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο υπό την ιατρική επίβλεψη του γιατρού υπέρ της δημοκρατίας Tosaporn Sererak.

Ένα Facebook Live από ένα πρακτορείο ειδήσεων κοινωνικής δικτύωσης, το The Standard, με πλήρη τιμή σε αυτούς, απαθανάτισε μια στιγμή που μια ύποπτη άνδρας, φορώντας σκούρα ρούχα με λευκό κράνος μοτοσικλέτας, εθεάθη να πετάει μια κροτίδα κοντά στον χώρο διαμαρτυρίας πριν από μια δυνατός κρότος ακούστηκε έντονα στο Livestream.

Αργότερα, συντρίμμια βόμβας σωλήνων και σφαίρες όπλου ανακαλύφθηκαν στον χώρο διαμαρτυρίας. Ένας από τους υπόπτους φέρεται να πιάστηκε από μια ομάδα εθελοντών φρουρών, ενώ ο άλλος φέρεται να κατάφερε να διαφύγει από τη σκηνή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ύποπτος που συνελήφθη μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ η ιατροδικαστική αστυνομία έφτασε στο σημείο για έρευνα.

Από σήμερα το πρωί, μια ομάδα επαγγελματικών φρουρών υπέρ της δημοκρατίας που ονομάζεται «Gear Of Red Thonburi» δημοσίευσε μια απάντηση στο φρικιαστικό περιστατικό ότι οι δράστες δεν ήταν μέλη της επαγγελματικής φρουράς υπέρ της δημοκρατίας.

Η δήλωση ανέφερε: «Οι δράστες πιστεύεται ότι συμμετείχαν διακριτικά στη διαμαρτυρία όλο το βράδυ, περιμένοντας τη στιγμή για να προκληθεί μια σκηνή. Δεν ήταν μέλη μας και είναι καλύτερο να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους όταν υποβάλλονται σε νομικές διαδικασίες».

Η αστυνομία, ωστόσο, διαφώνησε με αυτή τη δήλωση. Αντίθετα, ο αναπληρωτής επίτροπος του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Γραφείου Piya Tawichai είπε στον Τύπο σήμερα το πρωί, 26 Νοεμβρίου, ότι οι πυροβολισμοί και η έκρηξη προκλήθηκαν από εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των εθελοντών φρουρών των διαδηλωτών, όχι από ξένους, δυνάμεις επιβολής του νόμου, ομάδες αντιπολίτευσης και/ή προβοκάτορες. .

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο, οι αρχές είχαν ερευνήσει τουλάχιστον τρεις μάρτυρες στο σημείο, αναφέροντας ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ ομάδων φρουρών διαμαρτυρίας αφού βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της SCB. Τελικά οδήγησε σε καυγά και πυροβολισμούς μετά τη διαμαρτυρία. Οι αρχές σημείωσαν ότι η βία μεταξύ μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν ήταν ασυνήθιστη στο παρελθόν, ειδικά μεταξύ αντίπαλων σχολείων.

Η αρχική έρευνα, σύμφωνα με τον Piya, φέρεται να αποκάλυψε ότι η μία πλευρά των φρουρών είναι από το Επαγγελματικό Πολυτεχνείο Minburi και οι τραυματίες είναι από τον μακροχρόνιο αντίπαλο Pathumthani Vocation. Και οι δύο είναι φρουροί εθελοντών που εργάζονται μαζί στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Piya δήλωσε στον Τύπο: «Η αστυνομία είχε εξετάσει τα πλάνα CCTV και τα αποσπάσματα από δημοσιογράφους και κατοίκους γύρω από την περιοχή, αποκαλύπτοντας ότι οι δύο ομάδες των επιτιθέμενων ήταν και οι δύο ομάδες φρουρών του Λαϊκού Κόμματος. Διαφωνούσαν για τα καθήκοντα στα κεντρικά γραφεία της SCB. Δεν υπήρχαν άλλες ομάδες που κρύβονταν για να διαπράξουν προκλητικές ενέργειες με οποιονδήποτε τρόπο και οι αρχές επιβολής του νόμου δεν ενεπλάκησαν σε αυτό το περιστατικό».

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Phaholyothin ανακοίνωσε αργότερα ότι ένα διαμέτρημα 38 που βρέθηκε στο σημείο χθες το βράδυ δεν ήταν καταγεγραμμένο. Μια ομάδα επιθεωρητών της αστυνομίας βρίσκεται υπό έρευνα για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του όπλου και εάν είχε σχέση με τον άνδρα που συνελήφθη στο Livestream να πετάει ένα κροτίδα.

Και οι δύο από τους τραυματίες δεν μπορούν να ανακριθούν αυτή τη στιγμή, καθώς ο ένας από αυτούς υποφέρει από διάσειση και ο άλλος αναρρώνει από εγχείρηση στην κοιλιά, πρόσθεσε η αστυνομία του Αστυνομικού Σταθμού Phaholyothin.

Οι διαδηλωτές υπέρ της Δημοκρατίας, εν τω μεταξύ, επιμένουν στις δηλώσεις τους ότι τα άτομα που προκάλεσαν το πρόβλημα δεν ήταν φρουροί διαμαρτυρίας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.