Οι ηγέτες των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή της Μπανγκόκ μετά την απόσυρση των αιτημάτων κράτησης

Μπανγκόκ -

Δύο ηγέτες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ο Arnon Nampa και ο Panupong Jadnok, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της Μπανγκόκ χθες, 7 Σεπτεμβρίου, το βράδυ μετά την απόσυρση των αιτημάτων κράτησής τους.

Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Samranrat είχαν ανακαλέσει την προσωρινή κράτηση 5 ημέρες μετά τη φυλάκιση του ζεύγους, με το σκεπτικό ότι είχαν ανακριθεί ενδελεχώς και δεν χρειαζόταν πλέον να κρατηθούν για περαιτέρω έρευνα.

Μετά την κράτηση την περασμένη Πέμπτη, Η προσωρινή τους αποφυλάκιση με εγγύηση ανακλήθηκε αφού συνέχισαν να οργανώνουν και να παρευρίσκονται σε πολλές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομες από την κυβέρνηση για φερόμενη παραβίαση των όρων αποφυλάκισής τους που εκδόθηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Μιλώντας στη συνέχεια, ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arnon Nampa, 35 ετών, είπε στους δημοσιογράφους ότι η απελευθέρωση ήταν ξαφνική, αλλά ήταν σύμβολο και ενθάρρυνση για όσους αγωνίζονταν ενάντια στο άδικο σύστημα δικαιοσύνης.

Δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μου και τους αρμόδιους αξιωματούχους που μας βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία».

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις, αλλά πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε μαζί, ενάντια στη δικτατορία και σε αυτούς που προσπαθούν να μας νικήσουν. Δεν ανησυχώ αν πρόκειται να με συλλάβουν ή να κατηγορηθώ ξανά. Αν κάποιος θέλει να πιάσει ένα ψάρι, πρέπει να βραχεί ούτως ή άλλως».

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Thairath

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.