Δύο ηγέτες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κρατήθηκαν στη φυλακή αφού φέρεται να παραβίασαν τους όρους αποφυλάκισης με εγγύηση

Μπανγκόκ -

Δύο ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, ο Arnon Nampa, 35 ετών, και ο Panupong Jadnok, 27, εισήχθησαν στη φυλακή σήμερα το απόγευμα, 3 Σεπτεμβρίου, αφού φέρεται να παραβίασαν τους όρους αποφυλάκισής τους με εγγύηση που εκδόθηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Το ζευγάρι ήταν στο παρελθόν τέθηκε υπό κράτηση στις 8 Αυγούστου για υποτιθέμενη εξέγερση και παραβιάσεις του έκτακτου διατάγματος μετά τη συμμετοχή σε μαζική διαμαρτυρία στην Μπανγκόκ στις 18 Ιουλίου και διασώθηκε την ίδια μέρα αλλά απαγορεύεται η παρουσία ή η διεξαγωγή οποιουδήποτε τύπου συγκεντρώσεων.

Ο Arnon και ο Panupong οδηγήθηκαν ξανά στο δικαστήριο γύρω στις 9:00 π.μ. σήμερα μετά τους ισχυρισμούς ότι ο ακτιβισμός τους παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης με εγγύηση.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι ακτιβιστές είχαν χάσει αυτήν την προσωρινή απελευθέρωση συνέχισαν να οργανώνουν και να παρευρίσκονται σε πολλές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομες από την κυβέρνηση λόγω της μη τήρησης των ενδεδειγμένων κανονισμών.

Ως εκ τούτου, η προσωρινή τους αποφυλάκιση με εγγύηση είχε ανακληθεί. Ο Arnon καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ ο Panupong αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση με διπλασιασμένο ποσό διάσωσης 200,000 μπατ. Ωστόσο, αρνήθηκε να καταθέσει εγγύηση και αποφάσισε να φυλακιστεί μαζί με τον ακτιβιστή συνάδελφό του.

Ο δικηγόρος Arnon έγραψε ένα μήνυμα για τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας: «Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι μαζί με όλους. Φτάσαμε τόσο μακριά, συνεχίστε με γενναιότητα. Η δουλειά μου εκτός φυλακής τελείωσε. Θα στοιχηματίσω τα πάντα στην αλλαγή».

Απόψε, οι ηγέτες των διαδηλώσεων υποτίθεται ότι μεταφέρονται στη φυλακή της Μπανγκόκ, όπου συγκεντρώνονται σήμερα περισσότεροι από σαράντα διαδηλωτές για να υποστηρίξουν και να εκφραστούν ενάντια στην υποτιθέμενη αδικία της ταϊλανδικής δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.