Πιλοτικό λανσάρισμα του νέου «Μοντέλου του Πουκέτ» για να καλωσορίσει τουρίστες μακράς διαμονής πιθανώς τον επόμενο μήνα

Εθνική -

Μια επιτροπή υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης ενέκρινε πρόσφατα ένα νέο μοντέλο για να ανοίξει ξανά το Πουκέτ σε ξένους τουρίστες μακράς διαμονής για δοκιμή στα μέσα του επόμενου μήνα, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn.

Σύμφωνα με την πρόταση για τη δοκιμή, η Thailand Longstay Company, μια τουριστική εταιρεία στην οποία η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) κατέχει το 30%, θα παρέχει βοήθεια με τις υπηρεσίες αίτησης για βίζα και αγοράς ασφάλισης για τους τουρίστες. Οι τουρίστες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους για το Πουκέτ και θα υποβληθούν ξανά σε τεστ όταν φτάσουν.

Ο περιορισμένος αριθμός τουριστών έπρεπε επίσης να μείνει στην Εναλλακτική Κρατική Καραντίνα (ASQ) για 14 ημέρες προτού τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Πουκέτ. Θα πρέπει να παραμείνουν στη μονάδα καραντίνας/Πουκέτ για συνολικά 21 ημέρες εάν θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες, με ένα τελικό τεστ Covid-19 πριν φύγουν.

Ο υπουργός είπε ότι αυτό το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου με την πρώτη ομάδα των 200 ξένων τουριστών που θεωρούνται τουρίστες ανώτερου εισοδήματος και προέρχονται από χώρες ή περιοχές χωρίς Covid-19 για τουλάχιστον 30 ημέρες. Οι περισσότεροι τουρίστες ήταν από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και είχαν ήδη ενημερώσει τις αρχές για την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη. Οι αρχές της Ταϊλάνδης θα εργαστούν επίσης για πτήσεις τσάρτερ και άδεια πτήσεων για μέρη όπως η Αυστραλία που περιορίζουν τα εξερχόμενα ταξίδια. (Σημείωση συντάκτη: Μας έχουν ήδη ρωτήσει πώς να εγγραφούμε σε αυτό. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο αν και η επικοινωνία με μια τοπική πρεσβεία για να δηλώσετε ενδιαφέρον θα ήταν μια καλή αρχή. Είναι πολύ πιθανό η πρώτη ομάδα να επιλέχθηκε από το TAT και η δοκιμή δεν είναι ανοιχτή για εγγραφή.)

Ο Phiphat δήλωσε: «Είναι ένα νέο πειραματικό μοντέλο από την κυβέρνηση για να αποδείξουμε στο κοινό ότι μπορούμε να χειριστούμε την κατάσταση και να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού. Οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης μπορούν επίσης να είναι σίγουροι, καθώς οι εισερχόμενοι τουρίστες δεν μολύνθηκαν».

Αυτή η δήλωση ακολουθεί ορισμένους πολίτες της Ταϊλάνδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ορισμένους κορυφαίους γιατρούς της Ταϊλάνδης, δηλώνοντας τον φόβο τους ότι το σχέδιο θα οδηγούσε σε μαζικά καταστροφικά lockdown και ένα πιθανό δεύτερο ξέσπασμα.

Η έναρξη του το προηγούμενο "Μοντέλο του Πουκέτ" την 1η Οκτωβρίου ήταν ακόμη ενεργός, σύμφωνα με τον Υπουργό. Ωστόσο, οι αρχές θα παρακολουθούσαν και θα παρακολουθούσαν πρώτα την κατάσταση ως δοκιμή με την Thailand Longstay Company. Το ταξίδι με το «Μοντέλο του Πουκέτ» θα συνεχιζόταν εάν τα αποτελέσματα ήταν μάλλον θετικά.

Εν τω μεταξύ, η TAT θα συμμετάσχει σε τρία άλλα συναφή υπουργεία, δηλαδή τη Δημόσια Υγείας, Εσωτερικών και Μεταφορών, με συνολικά 100 αξιωματούχους που θα επισκεφθούν το Πουκέτ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, για να ελέγξουν την ετοιμότητα του κοινού, να συλλέξουν πληροφορίες, απόψεις και σχόλια ντόπιοι και τουριστικοί πράκτορες στο Πουκέτ και για τα δύο μοντέλα.

Επιπλέον, θα φτάσουν στο Surat Thani τον Σεπτέμβριο για να ελέγξουν την ετοιμότητά τους για την πιθανότητα να ξεκινήσει μια πρόταση «Samui Bubble» στο εγγύς μέλλον.

«Διαβεβαιώνουμε όλους ότι όλες οι πιλοτικές εκκινήσεις πρέπει να γίνονται προσεκτικά με το δημόσιο σύστημα υγείας ως κορυφαία προτεραιότητα. Κάθε χρόνο, οι ξένοι τουρίστες ταξιδεύουν συχνά στην Ταϊλάνδη από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο για να ξεφύγουν από τον κρύο χειμώνα της χώρας τους. Εάν το μοντέλο λειτουργούσε με επιτυχία, θα βοηθούσε τον τουριστικό τομέα και τους τοπικούς πωλητές να κερδίσουν κάποιο εισόδημα», κατέληξε ο Phiphat.

Ο στόχος του μοντέλου, σημειώνει η Pattaya News, δεν είναι οι τουρίστες μικρής διάρκειας, ο μαζικός τουρισμός ή οι τουρίστες προϋπολογισμού, αλλά αυτοί που έρχονται γενικά για έξι μήνες ή περισσότερους το χρόνο. Το Υπουργείο Τουρισμού δήλωσε επίσης σε συνέδριο χθες ότι εξετάζει ενεργά μια ειδική βίζα για όσους βρίσκονται σε δοκιμαστικά που θα έδινε τουλάχιστον 90 ημέρες στη χώρα στον επισκέπτη, με δυνατότητα παράτασης δύο φορές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σχέδιο εγκρίνεται κατ' αρχήν όπως και προτάσεις όπως η παράταση βίζας από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, η τελική έγκριση από το Κέντρο Διοίκησης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) και τη Μετανάστευση δεν έχει δοθεί σε κανένα από τα δύο σχέδια.

Αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την CCSA και σχετικούς τουριστικούς φορείς για να συζητηθεί περαιτέρω το σχέδιο. Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, πολλοί κορυφαίοι γιατροί της CCSA αντιτίθενται σθεναρά στο σχέδιο λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να περιμένει τη βελτίωση της κατάστασης παγκοσμίως παρά την καταστροφή στον τουριστικό τομέα και σε συναφείς περιοχές.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.