Περισσότερες λεπτομέρειες για την Ταϊλάνδη για να επιτραπούν οι επισκέψεις μακράς διαμονής για περιορισμένους ξένους τουρίστες στο Πουκέτ τον Οκτώβριο

Πουκέτ -

Το Πουκέτ θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα επιτρέψει σε περιορισμένους ξένους τουρίστες να επισκέπτονται για μεγαλύτερη διαμονή από αυτόν τον Οκτώβριο, δήλωσε χθες, 21 Αυγούστου, ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού.

Αυτή η τουριστική ατζέντα λειτούργησε βάσει μιας πρότασης που ονομάζεται «Μοντέλο του Πουκέτ», το οποίο είναι ένα Νέο Κανονικό στυλ τουρισμού που παρέχει περιορισμένη ταξιδιωτική πρόσβαση με περιορισμένο αριθμό τουριστών.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, μια ομάδα τουριστών μπορεί να θέλει πρώτα να ταξιδέψει στην παραλία Patong. Θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στην εναλλακτική κρατική περιοχή καραντίνας σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου με παρακολούθηση για 14 ημέρες. Και όταν ολοκληρώνονταν, θα ελέγχονταν για COVID-19. Εάν τα αποτελέσματα δεν ανίχνευαν κανένα σημάδι μόλυνσης, τότε θα μπορούσαν να φύγουν από τον περιορισμένο χώρο. Θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για Covid-19 πριν και μετά την πτήση και εντός των πρώτων ημερών της παραμονής τους. Θα πρέπει επίσης να έχουν κατάλληλη ασφάλιση υγείας και πιστοποιητικό καταλληλότητας για πτήση. Η πρόταση καραντίνας δεν θα εγκλωβιζόταν σε ένα δωμάτιο, αλλά θα το σκεφτείτε μάλλον ως πρόσβαση σε ένα all inclusive θέρετρο κατά τη διάρκεια της περιόδου».

Εάν ορισμένοι τουρίστες σχεδίαζαν επίσης να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες της Ταϊλάνδης, πρέπει να μείνουν στο Πουκέτ για άλλες 7 ημέρες, δηλαδή συνολικά 21 ημέρες, προκειμένου να ελέγξουν ξανά τη μόλυνση προτού μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά σε άλλες επαρχίες της Ταϊλάνδης. στον Υπουργό. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα πρέπει επίσης να ελέγχεται σε τακτική βάση και να βρίσκεται σε καραντίνα πριν φύγει από το νησί.

Το "Phuket Model" αναμένεται να συνεχιστεί την 1η Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, ο Phiphat και άλλες αρχές με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Εσωτερικών θα επισκεφθούν το Πουκέτ για να ερευνήσουν και να αναπτύξουν πολλά τουριστικά ορόσημα για να τα ετοιμάσουν για την πόλη επαναλειτουργία.

Αυτή η πρόταση θα είναι επίσης ένα δοκιμαστικό αερόστατο πριν την εκτοξεύσει πιθανώς σε άλλα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το Chiang Mai, το Ubon Ratchathani, το Chanthaburi, το Rayong, το Surat Thani, το Krabi και η Bangkok. Το Chonburi και η Pattaya έχουν επίσης αναφερθεί ως πιθανές περιοχές.

«Πρέπει πρωτίστως να παρακολουθούμε την κατάσταση και τη γενική ανατροφοδότηση από το μοντέλο του Πουκέτ και να δούμε αν οι τουρίστες και οι ντόπιοι ήταν ευχαριστημένοι με την επαναλειτουργία ή όχι. Εάν κάποιος από τους δύο απορρίπτει, τότε θα απορρίπταμε και δεν θα εφαρμόζαμε την ιδέα».

«Αλλά αν κυλούσε καλά τον Οκτώβριο, τότε οι αρχές θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν το ίδιο μοντέλο και σε άλλες επαρχίες, προκειμένου να τονώσουν την τουριστική βιομηχανία που αυτή τη στιγμή επηρεάστηκε περισσότερο από την πανδημία του Covid-19», κατέληξε ο Phiphat.

Σημειώνεται ότι δεν δηλώθηκαν σαφείς πληροφορίες για τις διεθνείς πτήσεις ή τον τρόπο εγγραφής στο πρόγραμμα. Το υπουργείο Τουρισμού δεν μίλησε συγκεκριμένα για χώρες που θα υποβάλουν αίτηση ή εάν θα ήταν πιθανώς ανοιχτό σε όλους.

Οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση ήταν ανάμεικτες, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αρχίσει να φέρνει τους ανθρώπους πίσω προσεκτικά και προσεκτικά. Το πρόγραμμα ΔΕΝ επικεντρώνεται σε τουρίστες μικρής διάρκειας, αλλά σε όσους σχεδιάζουν να μείνουν περισσότερο ή παραδοσιακά περνούν αρκετούς μήνες το χρόνο στη χώρα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας τρόπος για να επιστρέψουν όσοι έχουν βίζα συνταξιοδότησης ή έχουν περιουσία στην Ταϊλάνδη ή έχουν παιδιά ή κάποιο άλλο άτομο, αλλά όχι την κατάλληλη βίζα.

Η πρόταση εγκρίνεται αρχικά κατ' αρχήν, αλλά το The Pattaya News σημειώνει ότι το σχέδιο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ή να αλλάξει πολλές φορές πριν από οποιαδήποτε τελική έκδοση ή τελική έγκριση. Τα επόμενα βήματα πιθανότατα θα υπάρξουν συζητήσεις με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης και το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 για να καθοριστεί ποιος θα μπορεί να επιστρέψει και πώς.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Thansettakij and Siamrath

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.42 (12 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.