Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ζητά να καθυστερήσει η εισαγωγή μεταναστών εργαζομένων από περιοχές με μολύνσεις Covid-19

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης προέτρεψε τους επιχειρηματίες να καθυστερήσουν την εισαγωγή μεταναστών εργαζομένων από περιοχές πανδημίας COVID-19 μετά το δεύτερο κύμα της επιδημίας του ιού που εμφανίζεται επί του παρόντος στην πολιτεία Rakhine της Μιανμάρ.

Ο Sophon Iamsirithavorn, επικεφαλής του τμήματος μεταδοτικών ασθενειών, δήλωσε στο Associated Press την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ότι το ξέσπασμα στην πολιτεία Rakhine που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες είχε εγείρει θέματα ανησυχίας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν παράνομοι μετανάστες με μόλυνση που εισέβαλαν στο Χώρα.

Ο επικεφαλής είπε στους δημοσιογράφους: «Η Ταϊλάνδη πρέπει να παρακολουθεί την κατάσταση στη Μιανμάρ, καθώς και να παρακολουθεί τους εισερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες και έναν αριθμό μεταναστών εργαζομένων που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη, ειδικά από τις γειτονικές χώρες για να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες».

«Αν και δεν βρέθηκαν μολυσμένοι μετανάστες από γειτονικές χώρες αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για να διασφαλίσουμε ότι ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα συμβεί στην Ταϊλάνδη στο μέλλον».

Επί του παρόντος, η Task Force του Στρατού και άλλοι αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν εντολή να βελτιώσουν την επιτήρηση των συνόρων, ιδιαίτερα στο Τσιάνγκ Ράι, καθώς μπορεί να κινδυνεύει αν υπήρχαν παράνομοι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να ξεφύγουν από το lockdown στην πολιτεία Rakhine.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, η εισαγωγή μεταναστών εργαζομένων από άλλες περιοχές της Μιανμάρ, του Λάος και της Καμπότζης ήταν ακόμα δυνατή, μόνο οι εργαζόμενοι από την πολιτεία Rakhine και άλλες κοντινές περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την επιδημία στο μέλλον δεν συνιστώνται.

Ο Sophon δήλωσε περαιτέρω: «Αυτή τη στιγμή, υπήρχαν κατασκευαστικές εταιρείες που ζητούσαν να εισαγάγουν περίπου 400 εργάτες της Μιανμάρ και παρείχαν ήδη εγκαταστάσεις καραντίνας. Αλλά όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά από τις αρχές προτού επιτραπούν να εισέλθουν στη χώρα».

Φωτογραφία: Ταϊλανδικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.