Ο αντικυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι διέταξε αυστηρό έλεγχο στις συνοριακές περιοχές μετά το δεύτερο κύμα του Covid-19 που πλήττει τη Μιανμάρ

Τσιάνγκ Ράι -

Μια ομάδα εργασίας αφιερωμένη στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 διέταξε τα πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου προς τέσσερις συνοριακές περιφέρειες του Τσιάνγκ Ράι μετά την εμφάνιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας του ιού στη Μιανμάρ.

Ο Thosathep Bunthong, επαρχιακός γιατρός υγείας του Τσιάνγκ Ράι, μίλησε στη συνάντηση χθες, 27 Αυγούστου, ότι η Μιανμάρ είχε επί του παρόντος συνολικά 574 ενεργά κρούσματα με έξι θανάτους και περίπου 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην πολιτεία Rakhine, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Υγεία στη Μιανμάρ. Αλλά κανένας νέος ασθενής δεν βρέθηκε ακόμη στα σύνορα της Μιανμάρ που συνδέονται με το Τσιάνγκ Ράι και άλλες βόρειες περιοχές της Ταϊλάνδης. Η πολιτεία Rakhine βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από την Ταϊλάνδη και έχει λάβει δρακόντειο lockdown από τις αρχές της Μιανμάρ.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι, Pasakorn Boonyalak, πρόσθεσε ότι παρόλο που τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα στη Μιανμάρ απείχαν 654 χιλιόμετρα, η επαρχία δεν πρέπει να είναι πολύ απρόσεκτη για την κατάσταση, καθώς οι χώρες μας ήταν συνδεδεμένες. Επιπλέον, υπήρξε ανησυχία ότι ορισμένοι Ροχίνγκια από το Ραχίν μπορεί να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τα μέτρα καραντίνας υπό το φόβο της δίωξης και να έρθουν στην Ταϊλάνδη παράνομα, πιθανώς να διαδώσουν τον ιό.

Επομένως, τρία ακόμη σύνορα περιοχών, ιδιαίτερα στο Mae Fah Luang, Mae Chan και Mae Sai που βρίσκονταν στα σύνορα Ταϊλάνδης-Βιρμανίας, έχουν τεθεί υπό την επίβλεψη της Task Force Pha Muang.

Είπε στους δημοσιογράφους: «Το Τσιάνγκ Ράι μπορεί να κινδυνεύει αν υπήρχαν παράνομοι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να ξεφύγουν από το lockdown στην πολιτεία Ραχίν. Ως εκ τούτου, έπρεπε να επεκτείνουμε τις περιοχές προστασίας μας με μια αυστηρότερη διαδικασία στις τρεις συνοριακές περιοχές, καθώς συνδέονταν με τον ποταμό Ruak που είναι δεξιός παραπόταμος του ποταμού Μεκόνγκ. Τα μέτρα περιλαμβάνουν συρματοπλέγματα, φράγματα, εκπαιδευτικά μέτρα για τους κατοίκους της περιοχής που κινδυνεύουν και έντονη παρουσία στρατευμάτων».

Περισσότεροι από 300 παράνομοι μετανάστες από τη Μιανμάρ πιάστηκαν συχνά τους τελευταίους πέντε μήνες. 54 Ταϊλανδοί βρέθηκαν επίσης να περνούν στη συνοριακή περιοχή Τσιάνγκ Ράι, δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Chakkrit Charoenchotikarn, εκπρόσωπος της Task Force Pha Muang.

«Οι πολίτες της Ταϊλάνδης που εισέρχονται νόμιμα στο Βασίλειο πρέπει να τεθούν σε κρατική καραντίνα σε ξενοδοχείο της περιοχής. Εάν διαπιστωνόταν ότι είχαν παράνομες δραστηριότητες, θα κρατούνταν αντ' αυτού στο Κέντρο Εθελοντών της Επικράτειας. Και, αν οι παράνομοι μετανάστες δεν ήταν Ταϊλανδοί, θα τους έστελναν πίσω αμέσως». είπε ο Συνταγματάρχης της Αστυνομίας.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon Online

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.