Οι αξιωματούχοι της πόλης Pattaya παρέχουν υποστήριξη σε δεκάδες άστεγους στους δρόμους της πόλης

Πατάγια-

Χθες το βράδυ, αξιωματούχοι της πόλης Pattaya μαζί με συνεργάτες του Κέντρου Προστασίας Αστέγων Chonburi εντόπισαν και προσκάλεσαν τριάντα δύο άστεγους να βρουν δωρεάν καταφύγιο ως απάντηση στις πρόσφατες αναφορές για το αυξανόμενο πρόβλημα των αστέγων στην Πατάγια που επισημάνθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Pattaya, συμπεριλαμβανομένου και εμάς.

Ο κυβερνήτης του Chonburi Phakkhathorn Teanchai έλαβε πολλά παράπονα και ανησυχίες ότι άστεγοι βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένες γωνιές και παραλίες, με κάποιους να ζουν σε εγκαταλελειμμένα μπαρ μπύρας και κάτω από πεζογέφυρες.

Πολλοί άστεγοι φέρεται να ζητιανεύουν και ζητούν χρήματα τόσο από Ταϊλανδούς όσο και από αλλοδαπούς στην Πατάγια, γεγονός που έχει βλάψει την εικόνα της πόλης, λένε αξιωματούχοι. Υπήρχαν επίσης σποραδικές, περιορισμένες αναφορές αστέγων που εμπλέκονταν σε μικροεγκλήματα ή ήταν υπερβολικά επιθετικοί προς τους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα για την προηγούμενη έκθεσή μας ΕΔΏ.

Χθες το βράδυ αξιωματούχοι με επικεφαλής τον διοικητικό διευθυντή της Banglamung κ. Phonchai Sangiead επιθεώρησαν την παραλία Pattaya, την Pattaya Second Road και το Soi Buakhao.

Συνολικά 32 άστεγοι που είναι 21 άνδρες, ένας τρανς και 10 γυναίκες έχουν μεταφερθεί σε προσωρινό καταφύγιο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι άστεγοι και άνεργοι. Μερικοί από αυτούς έχουν ψυχικές και σωματικές καταστάσεις και πρέπει να δουν γιατρούς και ψυχιάτρους σύμφωνα με τον Phonchai.

Μερικοί από τους άστεγους είπαν στους αξιωματούχους της πόλης Pattaya ότι ήταν σεφ σε δημοφιλή εστιατόρια, προσωπικό μπαρ, ξεναγοί και φρουροί ασφαλείας. Παίρνουν πολλές χιλιάδες μπατ σε εισόδημα το μήνα. Ωστόσο, όταν χτύπησε ο Covid19, ήταν όλοι απολυμένοι ή άνεργοι. Μόνο ένας μικρός αριθμός ήταν άστεγοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης Pattaya, εκείνους που ήταν άστεγοι πολύ πριν από την πανδημία.

Πολλοί δεν ήθελαν να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, καθώς οι οικογένειές τους είναι φτωχές και δεν ήθελαν να είναι βάρος. Έμειναν άστεγοι περιμένοντας να βελτιωθεί η κατάσταση. Αρκετοί είπαν στο Pattaya News ότι περίμεναν τους ξένους τουρίστες να επιστρέψουν για να βρουν ξανά δουλειά. Μερικοί είναι αλλοδαποί μετανάστες εργαζόμενοι που δεν μπορούν νόμιμα να πάνε σπίτι τους λόγω κλειστών συνόρων.

Το Κέντρο Προστασίας Αστέγων Chonburi παρέχει στους άστεγους στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη και για όσους το χρειάζονται ένα ταξίδι στην πατρίδα τους στις επαρχίες τους.

A βίντεο που δείχνει την κατάσταση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.