Η Pattaya προέτρεψε να λύσει το κλιμακούμενο πρόβλημα των αστέγων για άλλη μια φορά από τους κατοίκους της περιοχής

Πατάγια-

Οι κάτοικοι της περιοχής παρότρυναν για άλλη μια φορά τους αξιωματούχους της πόλης Pattaya να λύσουν γρήγορα ένα αυξανόμενο πρόβλημα αστέγων στην Pattaya, η οποία είναι συνήθως ένας από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, φέρνοντας πέρυσι τη δέκατη ένατη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Πολλοί άστεγοι ζητιανεύουν και ζητούν χρήματα τόσο από Ταϊλανδούς όσο και από αλλοδαπούς στην Πατάγια. Έχουν έρθει αναφορές ότι ορισμένοι είναι πολύ επιθετικοί και ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά μικροεγκλημάτων σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Πατάγια

Η πλειονότητα των αστέγων βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένες γωνιές κτιρίων και παραλίες, με κάποιους να ζουν σε εγκαταλελειμμένα μπαρ μπύρας. Μερικοί επίσης μάζευαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και τα στοιβάζουν μπροστά σε κλειστές τοπικές επιχειρήσεις.

Αυτό το πρόβλημα αστέγων εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται, παρόλο που οι αξιωματούχοι της πόλης Pattaya προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.

Μερικές από τις προτάσεις που γίνονται για την επίλυση του προβλήματος είναι η παροχή εισιτηρίων λεωφορείου για το σπίτι για όσους μπορούν να φύγουν και είναι από άλλες επαρχίες. Ωστόσο, πολλοί από τους άστεγους σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Αστέγων Chonburi είναι αλλοδαποί μετανάστες και με τα σύνορα να είναι ακόμη επίσημα κλειστά, δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους.

Τα καταφύγια αστέγων της πόλης έχουν προσεγγίσει τους πληγέντες, αλλά πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μην ζουν στα καταφύγια. Περιορισμένες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για τους πολλούς μετανάστες άστεγους.

Η αστυνομία της Πατάγια συνέλαβε αρκετούς που προκάλεσαν προβλήματα, όπως έναν τρανσέξουαλ που πέταξε πέτρες σε ένα όχημα νωρίτερα αυτό το μήνα και μια γυναίκα που επιτέθηκε σε έναν αλλοδαπό άνδρα στην Beach Road κοντά σε ένα McDonald's αφού απέρριψε την προέλασή της. Ωστόσο, η πλειοψηφία είναι ειρηνική, λέει η αστυνομία της Πατάγια. Ένα βίντεο που δείχνει το πρόβλημα είναι παρακάτω.

https://youtu.be/l32FpG5khn8

Η Πατάγια προσελκύει συνήθως περίπου δέκα εκατομμύρια ξένους τουρίστες ετησίως και πέρυσι ήταν η δέκατη ένατη πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας Covid19, η Πατάγια έχει υποφέρει άσχημα καθώς εκτιμάται ότι το ογδόντα τοις εκατό του ΑΕΠ τους βασίζεται στον τουρισμό, τις εκδηλώσεις και τη φιλοξενία. Με τους ξένους τουρίστες να εξακολουθούν να απαγορεύεται η είσοδος, η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια να τελειώσει σύντομα.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.