Οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύονται πλέον σε όλη τη χώρα στην Ταϊλάνδη για να αποθαρρύνουν τις συγκεντρώσεις

Ταϊλάνδη-

Οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύονται πλέον σε όλη τη χώρα στην Ταϊλάνδη, αλλά όχι βάσει εθνικού διατάγματος αλλά μάλλον από κάθε επαρχιακό διοικητή που παίρνει τη χωριστή απόφαση να το κάνει για την επαρχία του.

Η απαγόρευση έρχεται καθώς η χώρα ξεκινά επίσημα το φεστιβάλ Songkran, το οποίο είναι η παραδοσιακή Πρωτοχρονιά στην Ταϊλάνδη και σε κανονικές περιόδους η μεγαλύτερη και μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, που χαρακτηρίζεται από μάχες με υγρό και άγριο νερό, συναυλίες, πάρτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, θρησκευτικές τελετές, ευλογίες πρεσβυτέρων και βουδιστικών λειψάνων, διαγωνισμοί ομορφιάς, κοινοτικοί καθαρισμοί, μεγάλα δείπνα και συναντήσεις με μέλη της οικογένειας που πολλοί δεν έχουν δει εδώ και ένα χρόνο.

Ωστόσο, φέτος, λόγω της κρίσης του Covid-19, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί καμία από αυτές τις εκδηλώσεις, ενώ ανέβαλε επίσημα την εκδήλωση και υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει την αγαπημένη γιορτή αργότερα μέσα στο έτος. Οι μέρες δεν είναι πλέον αργίες και τα κυβερνητικά γραφεία είναι ανοιχτά ως συνήθως. Αντίθετα, η κυβέρνηση πρότεινε στα μέλη της οικογένειας να δίνουν ευλογίες μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου και να απέχουν από τις συναναστροφές λόγω αλκοόλ και αυτοπροσώπως.

Στο Chonburi, όπου βρίσκεται το The Pattaya News, ο Κυβερνήτης έχει περιορίσει τις πωλήσεις αλκοόλ μέχρι το τέλος του μήνα και έχει προχωρήσει μερικά βήματα παραπέρα και επίσης απαγόρευσε εξ ολοκλήρου το ποτό έξω και ακόμη και τη μεταφορά αλκοόλ στην επαρχία. Η κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι κάθε συναναστροφή λόγω αλκοόλ, ακόμη και σε μικρές ομάδες, απαγορεύεται καθώς δεν προωθεί την κοινωνική απόσταση. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτήν την απόφαση εδώ:

Ο Κυβερνήτης του Τσονμπούρι απαγορεύει όλες τις πωλήσεις αλκοόλ, το ποτό έξω, τη μεταφορά αλκοόλ έως τις 30 Απριλίου

Λόγω των διαφορετικών κανόνων και εντολών του κυβερνήτη της επαρχίας, οι ακριβείς ημερομηνίες της απαγόρευσης ποικίλλουν. Ορισμένες επαρχίες απαγορεύουν τις πωλήσεις μόνο μέχρι το τέλος των πραγματικών ημερομηνιών Songkran και ορισμένες, όπως το Chonburi, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις πωλήσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης, που είναι στα τέλη Απριλίου. Αυτό γίνεται για να αποθαρρύνει περαιτέρω τις συγκεντρώσεις ή την προώθηση επικίνδυνων συμπεριφορών, όπως οι άνθρωποι που παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η αστυνομία του Μπανγκλαμούνγκ είχε πει προηγουμένως στο The Pattaya News ότι σχεδόν κάθε παραβάτης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που συλλαμβάνεται ήταν πολύ μεθυσμένος.

Εν τω μεταξύ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ταϊλανδική Ένωση Αλκοολικών Ποτών κυκλοφόρησε μια δημόσια δήλωση ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση να απαγορευθούν οι πωλήσεις αλκοόλ σε ολόκληρη τη χώρα και ότι πιστεύουν ότι απλώς θα μετακινήσουν τις πωλήσεις υπόγεια και θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν δυνητικά επικίνδυνα οικιακά ποτά και ποτά. καθώς και να επιτρέψει σε μια μαύρη αγορά να πουλάει αλκοόλ χωρίς κατάλληλες άδειες και πολιτικές. Δήλωσαν επίσης ότι η απόσυρση των πωλήσεων αλκοόλ σε ολόκληρη τη χώρα για αρκετές εβδομάδες μπορεί να προκαλέσει τρομερά προβλήματα υγείας για τους αλκοολικούς από τους οποίους η χώρα πιστεύεται ότι έχει εκατοντάδες χιλιάδες και θα μπορούσε να τους προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία τους.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/