Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ξένους παρατηρητές στις επερχόμενες εκλογές

ΜΠΑΝΓΚΟΚ — Ο υπουργός Εξωτερικών είπε την Τετάρτη ότι θα ήταν «άτυχο» να έχουμε ξένους εκλογικούς παρατηρητές για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Ο Don Pramudwinai είπε ότι η Ταϊλάνδη έχει αξιοπρέπεια και δεν είναι μια προβληματική χώρα, επομένως δεν χρειάζεται ξένους παρατηρητές.

«Η σημερινή κυβέρνηση προήλθε από πραξικόπημα, αλλά είναι διαφορετική από άλλα πραξικοπήματα στον κόσμο, επειδή δεν απαγορεύουμε ή αφαιρούμε τα δικαιώματα υπερβολικά σε σημείο που επηρεάζει την πλειοψηφία», είπε ο Ντον.

Οι προηγούμενες εκλογές το 2001, το 2005, το 2007 και το 2011 παρακολουθήθηκαν από το Ασιατικό Δίκτυο Ελεύθερων Εκλογών ή ANFREL. Η ANFREL, η οποία εδρεύει στην Μπανγκόκ, συμμετείχε 60 παρατηρητές από 24 ασιατικά έθνη το 2011, τις τελευταίες επιτυχημένες εκλογές.

Τα σχόλια του Ντον ήρθαν ως απάντηση στις εκκλήσεις που έγιναν εδώ και μήνες για ξένους παρατηρητές να βρίσκονται στο βασίλειο για να διασφαλιστούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Είπε ότι οι εκλογές είναι εσωτερικές υποθέσεις και είπε ότι ευνοούσε τους τοπικούς παρατηρητές πριν προχωρήσει στην υπεράσπιση της στρατιωτικής κυβέρνησης.

«Κάποιοι πρεσβευτές συζήτησαν μαζί μου και έθεσαν το ζήτημα του lese majeste νόμου και ρώτησαν γιατί υπάρχει τέτοιος νόμος που περιορίζει την ελεύθερη έκφραση. Ρώτησα εάν οι χώρες τους δεν έχουν συγκεκριμένα μέτρα και είπα ότι οι Ταϊλανδοί γνωρίζουν καλά τον νόμο για το lese majeste», είπε ο Don. «Αν μετρήσετε τον αριθμό των ανθρώπων που αντιτίθενται, θα ανακαλύψετε ότι είναι μόνο μια χούφτα. Πώς μπορεί λοιπόν να είναι πρόβλημα όταν η πλειοψηφία δεν το βλέπει ως πρόβλημα;».

Ο Ντον πρόσθεσε ότι η απαγόρευση των πολιτικών συνελεύσεων επιβλήθηκε για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά και ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί στην έκφραση απόψεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Την ίδια μέρα, το μέλος του κόμματος Pheu Thai, Nakorn Machim, προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στείλει εκλογικούς παρατηρητές στην Ταϊλάνδη για να επιβλέπουν τις κάλπες του Φεβρουαρίου.

Ο Nakorn – πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών για την επαρχία Phitsanulok – προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα Pheu Thai. Συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αξιωματούχο πολιτικής, οικονομίας και δημόσιας διπλωματίας Vi L. Jacobs-Nhan του Προξενείου των ΗΠΑ της Ταϊλάνδης και υπέβαλε επιστολή ενώ οι δύο συναντήθηκαν στην επαρχία.

Ο Νάκορν δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι ανησυχεί ότι η ψηφοφορία δεν θα είναι ελεύθερη και δίκαιη καθώς πιστεύει ότι η χούντα –η οποία διοργάνωσε το πραξικόπημα του Μάη του 2014 και παραμένει στην εξουσία– μπορεί να ελέγχει τις διαδικασίες. Ο Nakorn είπε ότι ο Jacobs-Nhan του είπε ότι θα μεταδώσει το μήνυμα και την επιστολή στις αρχές.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΑγγλικά Khaosod
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/