Γιοτ τυλίχθηκε στις φλόγες στο Na Jomtien, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία αλλά όχι τραυματισμούς

Na Jomtien-

Προκαλώντας ανησυχία από πολλούς περαστικούς στην παραλία Jomtien, ένα γιοτ έπιασε φωτιά στη μέση του κόλπου Na Jomtien, οδηγώντας σε ταχεία απάντηση από τις τοπικές αρχές. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Απριλίου 2024, περίπου στις 3:06 μ.μ., όταν το Coco Yacht, ένα επιβατηγό πλοίο που πρόσφατα επισκευαζόταν, μεταφέρθηκε για δοκιμή συστήματος από τον καπετάνιο και έναν τεχνικό.

Ένα βίντεο από τη φωτιά που τράβηξε η ομάδα μας μπορείτε να δείτε εδώ στο κανάλι μας στο YouTube.

Καθώς το γιοτ έφτασε στην ανοιχτή θάλασσα, φλόγες ξέσπασαν από τον σωλήνα εξάτμισης της μηχανής, τυλίγοντας γρήγορα το σκάφος. Παρά τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς, η πυρκαγιά μαινόταν, καθιστώντας αναγκαία την κλήση κινδύνου στην Αστυνομία νερού Sattahip και στο Περιφερειακό Λιμενικό Γραφείο της Pattaya. Ομάδες διάσωσης από τον δήμο της υποπεριφέρειας Khet Udomsak και το Ίδρυμα Sawangrojanatham Sathan εστάλησαν υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Ναυτιλίας.

Κατά την άφιξη, οι διασώστες βρήκαν τη θαλαμηγό φλεγόμενη, με πυκνό καπνό να υψώνεται στον ουρανό και τρία μέλη του πληρώματος εγκλωβισμένα στο σκάφος. Χρησιμοποιώντας μια βάρκα διάσωσης, οι αξιωματούχοι πολέμησαν την κόλαση για πάνω από τριάντα λεπτά. Ενώ η φωτιά αποδείχθηκε επίμονη, όλα τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια χωρίς να τραυματιστούν.

Το Coco Yacht είναι ένα εξειδικευμένο θαλάσσιο ατμόπλοιο κατασκευασμένο από fiberglass, με μήκος 13.25 μέτρα, πλάτος 4.10 μέτρα και βάθος 2.29 μέτρα. Τα ονόματα του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος αποκρύφθηκαν από τις αρχές της Pattaya Marine εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Μετά το περιστατικό, το Περιφερειακό Λιμενικό Γραφείο της Pattaya απαγόρευσε προσωρινά τη χρήση σκαφών στην περιοχή για σύντομο χρονικό διάστημα και κάλεσε τον άγνωστο ιδιοκτήτη του Coco Yacht για περαιτέρω έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ήταν ορατή από πολλά χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής Πατάγια, πολλοί που επικοινώνησαν με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τις τηλεφωνικές γραμμές διάσωσης ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είχε συμβεί. Ο καπνός γέμισε τους ουρανούς γύρω από το Jomtien, οδηγώντας σε μια οξεία και δυσάρεστη μυρωδιά για όσους απολάμβαναν τις παραλίες την ώρα της πυρκαγιάς.

Αυτή η είδηση ​​αναφέρθηκε αρχικά στα ταϊλανδικά από τον Thiwakorn Kritmanee, έναν περιφερειακό ανταποκριτή με έδρα την Pattaya, στην επαρχία Chonburi. Στη συνέχεια μεταφράστηκε και γράφτηκε στα αγγλικά από τον Adam Judd για το The Pattaya News.

Φωτογραφίες Pattaya News Team.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/