Οι αρχές της Ταϊλάνδης υποψιάζονται ότι έχει παραβιαστεί η πυρκαγιά στο εργοστάσιο χημικών Rayong: Πιθανή σύνδεση με προηγούμενο περιστατικό στην Αγιουτχάγια

Εθνικός-

Στις 25 Απριλίου 2024, η Πολ. Ο Υποστράτηγος Watcharin Pusit, ο Ανώτατος Διοικητής της Διεύθυνσης Καταστολής του Εγκλήματος για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους (ENRC), αποκάλυψε δημόσια το αποτέλεσμα μιας αρχικής επιθεώρησης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο αποθήκευσης χημικών αποβλήτων στο Ban Khai, Rayong.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Διοικητή της Μεραρχίας ENRC, η φύση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο στο Rayong ήταν παρόμοια με ένα περιστατικό πυρκαγιάς στο εργοστάσιο αποθήκευσης χημικών απορριμμάτων στο Phachi, Ayutthaya στις 29 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, τα δύο εργοστάσια διαπιστώθηκε ότι είχαν διασυνδέσεις με κάποιους από τους διευθυντές της εταιρείας.

Το περιστατικό πυρκαγιάς στο εργοστάσιο αποθήκευσης χημικών απορριμμάτων στο Rayong ήταν πιθανώς μια ανθρώπινη προσπάθεια να αποφευχθεί η μήνυση για την καταβολή αποζημίωσης στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την καταστροφή βιομηχανικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τον Ανώτατο Διοικητή της Μεραρχίας ENRC.

Για να καταστρέψει τα βιομηχανικά απόβλητα, το Ταϊλανδικό Τμήμα Βιομηχανικών Έργων θα χρησιμοποιούσε τον κεντρικό προϋπολογισμό και, στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα έκανε μήνυση για να ανακτήσει το κόστος ανάλογα. Μπορεί να οδηγήσει σε έως και δεκάδες δισεκατομμύρια μπατ.

Ωστόσο, οι αρχές της Ταϊλάνδης ερευνούσαν την υπόθεση του συμβάντος της πυρκαγιάς για να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του συμβάντος. Αναφέρθηκε ότι, μέχρι την ώρα του Τύπου, οι πυρκαγιές δεν μπορούσαν να σβήσουν πλήρως και πολλά σημεία πυρκαγιάς εξακολουθούσαν να ανιχνεύονται από drones.

Το ENRC προειδοποίησε τους ντόπιους ότι η αμμωνία και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες εξακολουθούν να είναι μολυσμένες στον αέρα κοντά στο εργοστάσιο ακόμη και μέρες μετά την αρχική πυρκαγιά.

Όσον αφορά το περιστατικό πυρκαγιάς στο εργοστάσιο αποθήκευσης χημικών αποβλήτων στην Αγιουτχάγια, το ENRC θα ζητήσει ένταλμα σύλληψης για εμπλεκόμενα άτομα από το δικαστήριο για κατοχή επικίνδυνων χημικών ουσιών, το οποίο θα ήταν σε διαδικασία τον Μάιο, δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής του ENRC Διαίρεση.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.