Η Ταϊλάνδη αναμένει άνοδο στους τουρίστες κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας: Σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να αυξήσουν τα έσοδα από τον τουρισμό

Εθνικός-

Στις 25 Απριλίου 2024, η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) ανέφερε έναν τεράστιο αριθμό εισερχόμενων ξένων τουριστών που αναμένεται να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια των Χρυσών Εβδομάδων σε ορισμένες χώρες και εργάσιμες ημέρες από τις 26 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου. Υπολογίστηκε ότι περισσότερα από 996,000 άτομα θα ταξίδευαν στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Chattan Kunjara Na Ayudhya, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της TAT για τις αγορές της Ασίας και του Νοτίου Ειρηνικού, αποκάλυψε δημοσίως έναν εκτιμώμενο αριθμό εισερχόμενων ξένων τουριστών 996,000, ο οποίος ήταν 29% υψηλότερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και θα αποφέρει περισσότερα από 32.23 δισεκατομμύρια μπατ. ήταν 35% υψηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας και των Εργατικών Ημερών, η Ιαπωνία θα έχει αργίες από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου και η Κίνα θα έχει αργίες από την 1η έως τις 5 Μαΐου, αντίστοιχα. Ο Chattan δήλωσε ότι περισσότερα από 41,000 έως 230,000 άτομα θα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από τις 26 Απριλίου, αναμενόταν ότι 41,000 Ιάπωνες τουρίστες θα ταξίδευαν σταδιακά στην Ταϊλάνδη, ποσοστό 30% υψηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και θα αποφέρει έσοδα από τον τουρισμό 1.3 δισεκατομμυρίων μπατ, τα οποία ήταν 76% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με Τσατάν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, από 1 έως 21 Απριλίου, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Songkran δημιούργησε συνολικά έσοδα 140 δισεκατομμυρίων μπατ. Αναφέρθηκε ότι περισσότεροι από 1.92 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που ήταν 37.54% υψηλότερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, το EXPEDIA, ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, δήλωσε ότι οι τρεις κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας περιλαμβάνουν τη Σεούλ στην Κορέα, την Ταϊπέι στην Ταϊβάν και την Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, αντίστοιχα.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.