Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης θα συζητήσει το έργο σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας και «Γέφυρας ξηράς» με την Κίνα

Εθνικός-

Στις 24 Απριλίου 2024, ο κ. Suriya Juangroongruangkit, υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια το δρομολόγιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα από τις 6 έως τις 15 Μαΐου για την 31η Συνάντηση Σιδηροδρομικής Συνεργασίας Ταϊλάνδης-Κίνας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί για να συζητηθούν θέματα μεταφορών μεταξύ των κυβερνήσεων της Ταϊλάνδης και της Κίνας, ιδίως, η ανάπτυξη ενός σιδηροδρομικού συστήματος υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την περιοχή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προσπάθησε να επισπεύσει την πρώτη φάση του έργου τρένου υψηλής ταχύτητας Μπανγκόκ-Νονγκ Κάι και της δεύτερης φάσης Nakhon Ratchasima-Nong Khai συνολικής απόστασης 609 χιλιομέτρων.

Η 31η Συνάντηση Συνεργασίας θα παρουσιάσει μια έκθεση για την πρόοδο του έργου και κατευθυντήριες γραμμές για την επίσπευση του έργου για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του σιδηροδρομικού συστήματος ως συγκοινωνιακού κόμβου για την οικονομία και τη σύγκλιση των δημόσιων μεταφορών σε περιφερειακό επίπεδο που συνδέει διάφορες επαρχίες στην Ταϊλάνδη.

Ο Suriya πρόσθεσε περαιτέρω το δρομολόγιο για να παρουσιάσει το μέγα έργο της Ταϊλάνδης «Land Bridge», μια οικονομική γέφυρα που συνδέει τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και το έργο της Θάλασσας Andaman, σε Κινέζους επενδυτές. Το μέγα έργο είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας εμπορικής οδού σε περιφερειακό επίπεδο και θα άνοιγε μια νέα ευκαιρία σε περιφερειακό επίπεδο της Ασίας.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.