Η αστυνομία της Πατάγια συνέλαβε 21 Βιρμανούς χωρίς διαβατήρια και βίζα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TMN Καλωδιακή τηλεόραση Pattaya

Πατάγια -

Η αστυνομία της Πατάγια πραγματοποίησε έφοδο σε δύο ενοικιαζόμενα σπίτια στο Soi Kho Phai την Πέμπτη και συνέλαβε 21 υπηκόους Βιρμανίας που διέμεναν εκεί παράνομα.

Η επιδρομή διεξήχθη από τον Pol Αντισυνταγματάρχη Weerachai Thinkhamut, Έφορο της Αστυνομίας Μετανάστευσης για την επαρχία Chonburi, μαζί με μια ομάδα ερευνητών. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε γύρω στο μεσημέρι της 24ης Απριλίου 2024. Διενεργήθηκε μετά από καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι οι υπήκοοι της Βιρμανίας έκαναν δυνατό θόρυβο και ενοχλούσαν την αστυνομία.

Τα εν λόγω δύο σπίτια βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο. Η αστυνομία έκανε έφοδο στις εγκαταστάσεις και εντόπισε 21 υπηκόους Βιρμανίας (19 άνδρες και 2 γυναίκες) που δεν είχαν διαβατήρια ή βίζα.

Ο κ. Thiraphong Chonnabot, ο οποίος νοικιάζει ένα δωμάτιο δίπλα σε ένα από τα σπίτια που έγιναν επιδρομές, είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι αυτοί οι άνθρωποι συχνά έκαναν θόρυβο και περπατούσαν όλη τη νύχτα. Είπε ότι τους φοβόταν και ότι χαιρόταν που η αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια.

Ο κ. Somphoch Cheablam, ο επιστάτης των σπιτιών, είπε ότι είχε προσληφθεί για να φροντίζει τα σπίτια από τον άγνωστο ιδιοκτήτη. Πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης ζούσε στο Chonburi και είχε πρόσφατα αγοράσει τα σπίτια.

Ο επιστάτης συνέχισε ότι δεν υπήρχαν ένοικοι στα σπίτια πριν από την πανδημία του COVID-19, αλλά ότι τα είχε νοικιάσει πρόσφατα σε μια ομάδα υπηκόων της Βιρμανίας που είχαν βίζα και διαβατήρια. Ο κ. Somphoch τους χρέωνε 2,000 μπατ το μήνα, με προκαταβολή 1,000 μπατ. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι είχαν καλέσει τότε τους φίλους τους, οι οποίοι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα για να μείνουν στην Ταϊλάνδη για να εγκατασταθούν. Ο κ. Somphoch παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να τους παρακολουθεί όλους.

Ο Pol Αντισυνταγματάρχης Weerachai είπε ότι ο ιδιοκτήτης των σπιτιών θα επιβληθεί πρόστιμο επειδή δεν αναφέρει την παρουσία ξένων υπηκόων στην αστυνομία εντός 24 ωρών. Αυτά τα άτομα θα σταλούν στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια για περαιτέρω επεξεργασία και στη συνέχεια θα απελαθούν πίσω στη Μιανμάρ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TMN Καλωδιακή τηλεόραση Pattaya
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TMN Καλωδιακή τηλεόραση Pattaya
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TMN Καλωδιακή τηλεόραση Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.