Το USS Theodore Roosevelt και το Carrier Strike Group NINE φθάνουν στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: από τον Υπαξιωματικό 2ης Τάξης Andrew Benvie

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Laem Chabang, Ταϊλάνδη – 24 Απριλίου 2024: Η Carrier Strike Group Nine (CSG-9), η ναυαρχίδα της USS Theodore Roosevelt (CVN 71) και η επιβίβαση της Carrier Air Wing (CVW) 11 έφτασαν στο Laem Chabang για μια τακτική προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, στις 24 Απριλίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Theodore Ο Ρούσβελτ επισκέπτεται την Ταϊλάνδη από το 2018.

Τα πλοία από τη Μοίρα Καταστροφέων (DESRON) 23 που επισκέπτονται τη Sriracha της Ταϊλάνδης ταυτόχρονα περιλαμβάνουν τα USS Russell (DDG 59), USS Daniel K. Inouye (DDG118), USS Halsey (DDG 97) και USS Howard (DDG 83).

«Είμαστε ευγνώμονες στους Ταϊλανδούς για τη φιλοξενία τους που καλωσόρισαν την ομάδα κρούσης μας για αυτήν την επίσκεψη στο λιμάνι», είπε ο υποναύαρχος Christopher Alexander, διοικητής της Ομάδας Απεργίας Carrier Nine. «Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάπτυξης, είχαμε πολλές ευκαιρίες να συναντηθούμε, να εκπαιδευτούμε και να λειτουργήσουμε με συμμάχους και εταίρους σε όλη την περιοχή και προσβλέπουμε σε αυτήν την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη μακροχρόνια φιλία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Ταϊλάνδης».

Ενώ το USS Theodore Roosevelt και τα πρόσθετα πλοία CSG-9 είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι, τα μέλη του πληρώματος θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη χώρα και να απολαύσουν την πλούσια πολιτιστική ήπια δύναμη της Ταϊλάνδης. Το πλοίο θα πραγματοποιεί επίσης πολλές εκδηλώσεις κοινωφελούς υπηρεσίας και πολλά Ταϊλανδοαμερικανά μέλη του πληρώματος του Theodore Roosevelt θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους.

«Οι Ναύτες του USS Theodore Roosevelt έχουν την τιμή να επιστρέψουν στο μεγάλο έθνος της Ταϊλάνδης μετά από τόσο μακρά απουσία», δήλωσε ο πλοίαρχος Brian Schrum, διοικητής του USS Theodore Roosevelt. «Το πλήρωμά μας ανυπομονεί να μάθει για την πλούσια ιστορία της Ταϊλάνδης και να δημιουργήσει μόνιμες φιλίες κατά τη διάρκεια του χρόνου τους εδώ και ευχαριστούμε τον Ταϊλανδικό λαό για την καλοσύνη και τη φιλοξενία που μας υποδέχτηκε».

Η Carrier Strike Group Nine αναχώρησε από το Σαν Ντιέγκο για μια τακτικά προγραμματισμένη ανάπτυξη στον Δυτικό Ειρηνικό, στις 12 Ιανουαρίου για την υποστήριξη ενός ελεύθερου και ανοιχτού Ινδο-Ειρηνικού.

Το CSG-9 είναι μια ομάδα πολλαπλών πλατφορμών από πλοία και αεροσκάφη, ικανή να εκτελέσει μια μεγάλη ποικιλία αποστολών σε όλο τον κόσμο, από αποστολές μάχης έως ανθρωπιστική βοήθεια και αντιμετώπιση καταστροφών. Η ομάδα κρούσης αποτελείται από επιτελείο CSG-9, Μοίρα Καταστροφέων (DESRON) 23, USS Theodore Roosevelt (CVN) 71, Carrier Air Wing (CVW) 11 και πλοία DESRON 23. USS Russell (DDG 59), USS Daniel K. Inouye (DDG118) και USS Halsey (DDG 97).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Theodore Roosevelt, επισκεφτείτε το www.dvidshub.net/μονάδα/COMCARSTRKGRU-9. Ακολουθήστε μας στο Facebook: www.facebook.com/usstheodorerοοςevεξαφανίζονται; Ινσταγκραμ: www. Ηstagrείμαι.com/usstheodorerοοςevεξαφανίζονται.

Λάβετε υπόψη ότι δεν θα υπάρχει δημόσια πρόσβαση ή περιηγήσεις στο USS Theodore Roosevelt. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη, στείλτε email PressBKK@state.gov.

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.