Η Ταϊλάνδη εισέρχεται σε περίοδο χαμηλού τουρισμού: Η βιομηχανία αντιμετωπίζει προκλήσεις μετά το Songkran, ελπίζει να στηρίζεται στους Κινέζους επισκέπτες

Εθνικός-

Στις 22 Απριλίου 2024, ο κ. Sisdivachr Cheewarattanaporn, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (ATTA), αποκάλυψε δημόσια ότι η Ταϊλάνδη εισέρχεται επίσημα στη χαμηλή περίοδο. Οι τουριστικοί πράκτορες της Ταϊλάνδης ενδέχεται να δυσκολεύονται με τους χαμηλούς εισερχόμενους τουρίστες μετά τις διακοπές Songkran.

Αμέσως μετά τους εορτασμούς Songkran, η Ταϊλάνδη θα εισέλθει επίσημα στη χαμηλή περίοδο όπως κάθε χρόνο. Πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσουν την επιχείρηση ζωντανή και να ανταποκριθούν στη ζήτηση των τουριστών με εναλλακτικό τουρισμό, σύμφωνα με τον Sisdivachr.

Αυτή ήταν η φύση του τουριστικού τομέα που δεν άλλαξε την τελευταία δεκαετία. Η χαμηλή περίοδος προκάλεσε σταδιακή μείωση του αριθμού των δυτικών, ανατολικών και ευρωπαίων τουριστών. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι επισκέπτες της Κίνας θα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη, καθώς υπήρχε μια τρέχουσα απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας, δήλωσε ο Sisdivachr.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της Ταϊβάν και της Ινδίας παρέμειναν γενικά δυνατοί κατά τους μήνες της χαμηλής περιόδου.

Παρά τις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Songkran 2024 στην Ταϊλάνδη, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη εκείνη την περίοδο ήταν αρκετά χαμηλός καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν ακριβά, σύμφωνα με τον Sisdivachr.

Ο Sisdivachr πρόσθεσε ότι η τάση των Κινέζων τουριστών να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη ήταν κατά μέσο όρο περίπου 20,000 με 22,000 άτομα καθημερινά, κάτι που θεωρήθηκε καλό αποτέλεσμα. Εάν ο αριθμός διατηρηθεί μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2024, πιθανότατα θα πετύχαινε τον στόχο που έθεσε η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) σε 8 εκατομμύρια Κινέζους μέχρι το τέλος του έτους.

Η τρέχουσα κατάσταση είναι σταθερή όσον αφορά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Ωστόσο, εάν η εμπόλεμη ζώνη ξεσπάσει σε έναν περαιτέρω πόλεμο, σίγουρα θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και την οικονομία του τουρισμού της Ταϊλάνδης αναλόγως, είπε ο Σισντιβάχρ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.