Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε την απαλλαγή από τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες, αλλά άλλαξε από 90 ημέρες σε 60

Ταϊλάνδη-

Σε μια κίνηση για την τόνωση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης, το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την επέκταση του καθεστώτος χωρίς βίζα για τους Ρώσους επισκέπτες. Από την 1η Μαΐου, οι Ρώσοι μπορούν να απολαμβάνουν απαλλαγή από τη βίζα 60 ημερών, αλλά αυτή είναι μικρότερη από πριν, αντικαθιστώντας το προηγούμενο πρόγραμμα 90 ημερών που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Αυτή η στρατηγική απόφαση στοχεύει να ενισχύσει τα έσοδα από τον τουρισμό και να τονώσει την εθνική οικονομία, όπως διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Wacharonke. Η πρωτοβουλία, που προτάθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και του τουρισμού, σύμφωνα με τον Τσάι.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε εγκρίνει μια περίοδο 90 ημερών χωρίς βίζα για να δελεάσει Ρώσους τουρίστες κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών. Με την επικείμενη λήξη αυτού του προγράμματος, η νέα εξαίρεση 60 ημερών είναι έτοιμη να διατηρήσει τη δυναμική στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η μείωση του χρονικού πλαισίου για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης δεν προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, μετά από πολλά ιογενή περιστατικά που αφορούσαν Ρώσους τουρίστες κυρίως στο Πουκέτ και καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, επίσης κυρίως στο Πουκέτ, για υπερτουρισμό.

Ταυτόχρονα, υπήρξαν επίσης ανησυχίες από ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου ότι ορισμένοι από τους Ρώσους «τουρίστες» δεν ήταν πραγματικά τουρίστες, αλλά προσπαθούσαν να αποφύγουν την ενδεχόμενη επιστράτευση σε υπηρεσία στη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/