Βρέθηκε ζωντανή χειροβομβίδα στην κατοικημένη περιοχή της Πατάγια

Πατάγια -

Μια ζωντανή χειροβομβίδα M26 ανακαλύφθηκε σε μια κατοικημένη περιοχή στην Πατάγια στις 22 Απριλίου 2024, προκαλώντας αστυνομική έρευνα.

Για μια έκδοση βίντεο αυτής της ιστορίας κάντε κλικ ή πατήστε εδώ.

Η χειροβομβίδα βρέθηκε τυλιγμένη σε ένα μπλε-γκρι πανί καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων κοντά σε ένα σπίτι στο Soi 9 του Wat Boon Samphan στην υποπεριφέρεια Nongprue, στην περιοχή Banglamung, στην επαρχία Chonburi. Μόλις έλαβε την αναφορά, η αστυνομία του Nongprue, μαζί με τη μονάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD) από την επαρχιακή αστυνομία Chonburi, έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το τμήμα EOD, η χειροβομβίδα ήταν σε 100% λειτουργική κατάσταση. Ανακάλυψαν επίσης δύο σφαίρες 9 χιλιοστών μέσα σε ένα μαύρο κουτί από αλουμίνιο κοντά. Για την ασφάλεια των γύρω κατοίκων, αστυνομικοί τοποθέτησαν ένα ελαστικό αυτοκινήτου πάνω από τη χειροβομβίδα και εκκένωσαν τους κατοίκους σε ακτίνα 200 μέτρων για να επιτρέψουν στους ειδικούς του EOD να συλλέξουν τη χειροβομβίδα.

Ο κ. Prathum Chomsawat, ένας 73χρονος φύλακας, είπε στο The Pattaya News ότι προσλήφθηκε για να καθαρίσει τα σκουπίδια στην περιοχή σήμερα το πρωί. Ενώ καθάρισε το γρασίδι με ένα μαχλέπι, έπεσε πάνω στη χειροβομβίδα τυλιγμένη με ύφασμα. Όταν το ξετύλιξε, σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε τη ζωντανή χειροβομβίδα. Ευτυχώς, το φονικό όπλο έχει ακόμα την καρφίτσα του, οπότε ο κ. Prathum ενημέρωσε αμέσως τον αρχηγό της τοπικής κοινότητας και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Η μονάδα EOD αποκάλυψε ότι η χειροβομβίδα και οι σφαίρες θα φυλάσσονταν στο αστυνομικό τμήμα Nongprue για τεκμηρίωση πριν καταστραφούν. Η έρευνα για το ποιος έκρυψε τη χειροβομβίδα εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να υποπτεύεται αρχικά ντόπιους εφήβους στην περιοχή.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.