Η ένωση ξενοδοχείων της Ταϊλάνδης αναφέρει ισχυρά ποσοστά κρατήσεων για το Songkran, προβλέπει τουριστικές προκλήσεις εν μέσω σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Εθνικός-

Στις 20 Απριλίου 2024, ο κ. Tienprasit Chaiyapatanan, Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων (THA), αποκάλυψε δημοσίως ικανοποιητικές τιμές κρατήσεων καταλυμάτων για μεγάλες εκδηλώσεις Songkran από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, με το 90% των ξενοδοχείων να έχουν κλείσει πλήρως σε μεγάλες τουριστικές ζώνες.

Ωστόσο, η παράταση των ημερομηνιών του εορτασμού Songkran στις 21 Απριλίου δεν έγινε δεκτή από τους τουρίστες και δεν επηρέασε άμεσα τις τιμές των κρατήσεων, καθώς η πλειονότητα των πλήρους κρατήσεων ήταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο νερό τις τρεις κύριες ημέρες.

Επιπλέον, πολλοί διεθνείς τουρίστες δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν εορτασμοί Songkran σε άλλες επαρχίες ή καθορισμένες περιοχές, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση, όπως το Wan Lai στην Πατάγια στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με την Tienprasit.

Το Wan Lai της Pattaya, ωστόσο, θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία με εγχώριους τουρίστες και προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες Ταϊλανδούς από τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματούχων της πόλης Pattaya.
Ήταν φυσιολογικό όταν τελείωσε το φεστιβάλ οι τιμές των κρατήσεων για καταλύματα θα έπεφταν και θα αυξάνονταν σταδιακά τους επόμενους μήνες σε ορισμένες επαρχίες και σε τουριστικά αξιοθέατα. Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, οι ομάδες της Μέσης Ανατολής θα ήταν λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Tienprasit.

Κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου που ξεκινά από τον Μάιο και μετά, η λήψη μέτρων εσωτερικού ταξιδιού από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα τονώσει σταθερά τον ταϊλανδικό τουρισμό. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού και ο καύσωνας της φετινής χρονιάς. Ως αποτέλεσμα, πολλοί τουρίστες μπορεί να επιλέξουν να ταξιδέψουν αλλού ή να είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν καθόλου, σύμφωνα με την Tienprasit.

Εν τω μεταξύ, συνολικά η τουριστική ατμόσφαιρα ήταν ακόμα μέτρια καθώς η πλειονότητα των τουριστών είχε κλείσει το κατάλυμα εκ των προτέρων. Περαιτέρω λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ήταν πιθανό ορισμένες ομάδες της Μέσης Ανατολής να ταξίδευαν στην Ταϊλάνδη για να περιμένουν την κατάσταση, παρόμοια με τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς πολλοί τουρίστες επαίνεσαν την Ταϊλάνδη ως μια ασφαλή, ειρηνική χώρα για να ταξιδέψουν και να ζήσουν, παρατήρησε ο Tienprasit. .

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.