Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης υπερασπίζεται την πολιτική μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο 20 μπατ εν μέσω κριτικής, αναφέρει οφέλη για τους πολίτες

Μπανγκόκ -

Στις 9:30 π.μ., στις 18 Απριλίου 2024, ο κ. Suriya Juangroongruangkit, ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, δήλωσε στο κοινό σχετικά με την κριτική για την πολιτική μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο των 20 μπατ από έναν βουλευτή του κόμματος της αντιπολίτευσης από το Move Forward Party, τον κ. Surachet Pravinvongvuth.

Ο Σουρίγια δήλωσε δημόσια ότι η κριτική και οι απόψεις από τους πολίτες και το κόμμα της αντιπολίτευσης έγιναν δεκτές. Όσον αφορά την κριτική του Surachet για την πολιτική μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο των 20 μπατ, ο Σουρίγια διαφώνησε σθεναρά καθώς ο τρέχων ναύλος του ηλεκτρικού τρένου για τη μεγαλύτερη απόσταση ήταν 192 μπατ, κάτι που θεωρήθηκε τεράστιο βάρος για τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η πολιτική μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο των 20 μπατ θα μειώσει ενδεχομένως τα σωματίδια σκόνης PM 2.5 και θα μειώσει τους ναύλους μεταφοράς για τους πολίτες, σύμφωνα με τον Suriya.
Η πολιτική μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο των 20 μπατ θα τεθεί σε ισχύ εντός δύο ετών, όπως ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα επανεξετάσει την πολιτική μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, παρατήρησε ο Σουρίγια.

Η πολιτική θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικές γραμμές τρένων με μέγιστο ναύλο 20 μπατ. Το Υπουργείο Μεταφορών θα παρουσιάσει τον Κοινό Νόμο για τα Εισιτήρια και θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την αποζημίωση των επιχειρηματιών. Το συμπέρασμα θα υποβληθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης στο μέλλον, είπε ο Σουρίγια.

Σε απάντηση στην κριτική του κόμματος της αντιπολίτευσης σχετικά με την έλλειψη επιτευγμάτων από το Υπουργείο Μεταφορών, ο Σουρίγια απάντησε δημόσια ότι μία από τις αξιοσημείωτες επιδόσεις ήταν ότι το αεροδρόμιο Suvarnabhumi είχε καλύτερη κατάταξη από την 67η στην 57η παγκοσμίως.

Επιπλέον, ο τερματικός σταθμός λεωφορείων της Μπανγκόκ βελτιώθηκε καθώς οι πολίτες μπορούσαν να ταξιδεύουν άνετα και κατά τη διάρκεια των διακοπών στο Songkran, οι πολίτες μπορούσαν να μεταφέρουν στην οδό Rama 2, την οδό Mittraphap και άλλους σημαντικούς κεντρικούς δρόμους με ασφάλεια και λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, σύμφωνα με τον Suriya.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (18 Απριλίου), η Σουρίγια θα επιθεωρήσει το Πουκέτ για να αντιμετωπίσει προβλήματα κυκλοφορίας, καθώς το Πουκέτ ήταν ένα από τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Διαβάστε σχετικά με τον Υπουργό Μεταφορών της Ταϊλάνδης που ξεκινά 20 μπατ ηλεκτρικές βόλτες με τρένο για σταθμούς σύνδεσης σε μωβ και κόκκινες γραμμές.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.