Οι πρωθυπουργοί της Ταϊλάνδης και της Νέας Ζηλανδίας υπογράφουν μνημόνιο συμφωνίας, συζητούν τη στρατηγική εταιρική σχέση και τη διμερή συνεργασία

Εθνικός-

Στις 10:00 π.μ., στις 17 Απριλίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin καλωσόρισε μια επίσημη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη από τον Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Christopher Luxon στο Κυβερνητικό Μέγαρο της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, ο Srettha και ο Christopher, μαζί με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα συζήτησαν διάφορα θέματα πριν υπογράψουν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MOU).

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάσκεψη μεταξύ των κυβερνήσεων της Ταϊλάνδης και της Νέας Ζηλανδίας ήταν τα ακόλουθα.

1. Ανακοίνωση του στρατηγικού στόχου για εξύψωση της σχέσης μεταξύ Ταϊλάνδης και Νέας Ζηλανδίας σε στρατηγική εταιρική σχέση το 2026.

2. Ανακοίνωση προόδου των Υπουργείων Νέας Ζηλανδίας-Ταϊλάνδης σχετικά με Σχέδιο Αμυντικής Συνεργασίας.

3. Ανακοίνωση του στόχου για τριπλασιασμό της διμερούς εμπορικής αξίας έως το 2045.

4. Προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

5. Επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για συμφωνίες πολιτιστικής συνεργασίας.

6. Συνεργασία σε εκπαιδευτικές και τουριστικές προωθητικές ενέργειες για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων.

7. Περιφερειακή συνεργασία, ιδίως στο πλαίσιο του ASEAN των ποταμών Irrawaddy-Chao Phraya-Mekong μέσω θεσμών οικονομικής στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη.

8. Συζητήσεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως ο εμφύλιος πόλεμος της Μιανμάρ, η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης και οι διαφορές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.