Οι αξιωματούχοι του Chonburi κατάσχουν πάνω από 2,000 μπουκάλια ποτών Kratom

Banglamung, Chonburi —

Αξιωματούχοι στο Banglamung, Chonburi, ξεκίνησαν μια καταστολή των πωλήσεων ποτών Kratom στις 16 Απριλίου 2024, συμψηφίζοντας πάνω από 2,000 μπουκάλια χυμού Kratom αναμεμειγμένο με σιρόπι για τον βήχα.

Η επιχείρηση, υπό την ηγεσία του Περιφερειάρχη Banglamung, κ. Weekit Manarojkit, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ιδιοκτητών καταστημάτων, τα ονόματα των οποίων αποκρύπτονται από την αστυνομία. Η πρώτη επιδρομή έγινε σε ένα κατάστημα που βρίσκεται κατά μήκος ενός δρόμου στο Soi Khao Talo. Το κατάστημα έδειξε μια μεγάλη πινακίδα που διαφήμιζε ξεκάθαρα την πώληση των ποτών Kratom στο μπροστινό μέρος. Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι αυτό το κατάστημα είχε προηγουμένως δεχτεί έφοδο από τις αρχές για τον ίδιο ισχυρισμό.

Μετά από επιθεώρηση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έναν μεγάλο αριθμό φύλλων Kratom διάσπαρτα στο πάτωμα και ένα μεγάλο ψυγείο γεμάτο με έτοιμο προς πώληση χυμό kratom στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων. Στον δεύτερο όροφο, βρέθηκε ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην παρασκευή και τον αρωματισμό των ποτών 4×100 Kratom.

Οι αξιωματούχοι ανακάλυψαν έξι μεγάλες γλάστρες παρασκευής και πεταμένα μπουκάλια με διάφορες μάρκες σιρόπι για τον βήχα σε σακούλες σκουπιδιών. Ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 55 μπουκάλια σιρόπι για τον βήχα και 812 μπουκάλια χυμό Kratom.

Η δεύτερη έφοδος σημειώθηκε σε κατάστημα που βρίσκεται κοντά στο πρώτο. Οι υπάλληλοι βρήκαν τον ιδιοκτήτη να περιμένει πελάτες και κατέσχεσαν 200 μπουκάλια παγωμένα, έτοιμα προς πώληση ποτά Kratom που ήταν αποθηκευμένα σε ψυγείο.

Η τρίτη επιδρομή έγινε σε άλλο κατάστημα κατά μήκος του Soi Khao Talo. Σε αυτό το κατάστημα είχε γίνει επίσης έφοδος στο παρελθόν και κατασχέθηκαν 1,800 μπουκάλια αρωματικού Kratom και 900 μπουκάλια σιρόπι για τον βήχα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης συνέχισε να λειτουργεί παράνομα. Ως εκ τούτου, αυτή τη φορά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1,213 μπουκάλια ποτών Kratom και μια μικρή ποσότητα άνθους κάνναβης ως αποδεικτικό στοιχείο.

Συνολικά τρεις ιδιοκτήτες καταστήματος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Τα κατασχεθέντα ποτά Kratom ήταν 2,225 μπουκάλια.

Το Kratom αποποινικοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη το 2022, ωστόσο, για να πωληθεί ως μικτό υγρό χρειάζεται αυστηρές άδειες από την Ταϊλανδική FDA που είναι δύσκολο να αποκτηθούν. Η ανάμειξη με σιρόπι για τον βήχα ή άλλο υγρό για να έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα το Kratom εξακολουθεί να είναι παράνομη σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα και τα ποτά.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.