Η αστυνομία της Ταϊλάνδης καταστρέφει διεθνικούς εγκληματίες στην επιχείρηση «The Purge», κατάσχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων μπατ

Εθνικός-

Στις 17 Απριλίου 2024, οι αξιωματικοί της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Mueang Thong Thani και οι σχετικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επιχείρηση «The Purge» για την εξάλειψη των διεθνικών εγκληματιών στα δίκτυα Hybid-Scam. Περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων μπατ κατασχέθηκαν.

Με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, αναφέρθηκε ότι οι ύποπτοι ήρθαν τυχαία σε επαφή με τα θύματα σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα εξαπάτησαν για να επενδύσουν σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, για να επενδύσουν, τα θύματα πρέπει πρώτα να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς mule για να τα ανταλλάξουν με ψηφιακό νόμισμα για συναλλαγές σε ψεύτικες πλατφόρμες.

Οι αστυνομικοί στον κυβερνοχώρο ερεύνησαν την υπόθεση και βρήκαν τον κύριο ύποπτο, ο οποίος προσδιορίστηκε δημόσια ως ο κ. Shaoxian Su, Κινέζος υπήκοος, και οι συνεργοί του. Επιπλέον, η αστυνομία βρήκε μια σύνδεση με υπηκόους της Ταϊλάνδης που ενεργούσαν ως υποψήφιοι, επενδύοντας σε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία υπό ταϊλανδική ταυτότητα.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις «Trust No One» σε όλη την Ταϊλάνδη, ερευνώντας 72 τοποθεσίες και συλλαμβάνοντας τρεις Κινέζους υπηκόους. Επιπλέον, η αστυνομία κατέσχεσε πολυτελείς συγκυριαρχίες, σπορ αυτοκίνητα, μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1.9 δισεκατομμυρίων μπατ συνολικά.

Η αστυνομία βρήκε μια σύνδεση αφού ερεύνησε τις οικονομικές δραστηριότητες Σιγκαπούρης που εμπλέκονται επίσης στο δίκτυο Hybid-Scam.

Η επιχείρηση Purge πέτυχε καθώς περισσότερα από 26 άτομα βρέθηκαν να εμπλέκονται στην απάτη. Η αστυνομία ζήτησε εντάλματα σύλληψης και έρευνας για να τους λογοδοτήσει για τα εγκλήματά τους.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το δίκτυο Hybid-Scam συνδέθηκε επίσης με εγκλήματα συναλλαγών σε απάτες κλήσεων και δίκτυα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών με χρηματοοικονομική κυκλοφορία 30 δισεκατομμυρίων μπατ ετησίως.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.