Ο έφηβος της Πατάγια έριξε δύο όπλα κατά τη διάρκεια του Songkran, αργότερα συνελήφθη

Πατάγια -

Ένας έφηβος πιάστηκε στην κάμερα να κραδαίνει δύο πυροβόλα όπλα στους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια μιας γιορτής Songkran στην Πατάγια το βράδυ της 15ης Απριλίου 2024. Το περιστατικό συνέβη μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Πατάγια.

Βίντεο από το περιστατικό μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.

Γύρω στις 10:06 μ.μ., η αστυνομία της Πατάγια έλαβε αναφορά από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη που είχε καταγράψει βίντεο από τη συμπλοκή. Το βίντεο έδειξε μια ομάδα εφήβων να εμπλέκονται σε λεκτική διαμάχη ενώ ένας άνδρας, ντυμένος με λευκό πουκάμισο και μακρύ παντελόνι και έχοντας ένα μαύρο σακίδιο, έβγαλε δύο άγνωστα πυροβόλα όπλα και τα έστρεψε στους άλλους εμπλεκόμενους.

Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στο Soi Pattaya 7, σοκαριστικά λιγότερο από 500 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Pattaya. Το όπλο που αναβοσβήνει προκάλεσε εκτεταμένο πανικό στους πολυάριθμους τουρίστες που απολάμβαναν το φεστιβάλ Songkran εκείνη την εποχή. Η αστυνομία της Πατάγια επιθεώρησε αμέσως το σόι, αλλά κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να παράσχει συγκεκριμένες πληροφορίες στις αρχές πιθανώς από φόβο αντεκδίκησης από τον ύποπτο.

Η αστυνομία συνέλεξε πλάνα CCTV από κοντινές κάμερες που βοήθησαν στον εντοπισμό του υπόπτου.

Περίπου στις 6:30 μ.μ. της 16ης Απριλίου 2024, υπό τη διοίκηση του Πολ. Ο συνταγματάρχης Navin Teerawit, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της πόλης Pattaya, και ο αναπληρωτής του, ο αντισυνταγματάρχης Thananon Atipansi, συνέλαβαν έναν 17χρονο άνδρα που είχε στην κατοχή του δύο όπλα BB, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.

Η σύγκρουση εκτυλίχθηκε στο Soi 7, στην κεντρική παραλία Pattaya, όπου δύο αντίπαλες ομάδες νέων συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα η μία ομάδα να κραδαίνει δύο όπλα BB για να απειλήσει τους αντιπάλους της. Το επεισόδιο κλιμακώθηκε όταν ένα μέλος της αντίπαλης ομάδας φέρεται να χαστούκισε ένα νεότερο άτομο, προκαλώντας μια έντονη ανταλλαγή απόψεων και τελικά την επίδειξη όπλων.

Ο Αντισυνταγματάρχης της Αστυνομίας Thananon Atipansi αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς νεαρός ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας ότι η επίδειξη πυροβόλων όπλων είχε σκοπό να εκφοβίσει την αντίπαλη παράταξη. Η συμπλοκή σταμάτησε χωρίς περαιτέρω βία, αλλά όχι πριν ενσταλάξει τον φόβο πιθανού τραυματισμού στους περαστικούς.

Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει ένα ιστορικό εχθρότητας μεταξύ των δύο ομάδων, με προηγούμενα περιστατικά βίας να έχουν αναφερθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβολισμού κοντά στο εστιατόριο Mae Sri Ruen και διαπληκτισμών στη χερσόνησο του Μπαλί Χάι. Η υποκείμενη αιτία της σύγκρουσης πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στη ζήλια και τις προηγούμενες διαφωνίες.

Η ταχεία δράση της αστυνομίας της Πατάγια έφερε μια ανακούφιση στην κοινότητα, καθώς οι φημισμένες γιορτές Songkran της πόλης συνεχίζονται. Οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εορτασμού.

Το όνομα του νεαρού αποκρύπτεται λόγω ανήλικου.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.