Το Τσιάνγκ Μάι σφύζει από ενθουσιασμό καθώς ντόπιοι και τουρίστες συμμετέχουν σε νερομαχίες Songkran

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η επαρχία Τσιάνγκ Μάι σφύζει από ενθουσιασμό καθώς οι ντόπιοι και οι τουρίστες συμμετέχουν σε ζωηρές νερομαχίες για να γιορτάσουν το Songkran εν μέσω καυτών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 40 °C. Οι δρόμοι της Παλιάς Πόλης του Τσιάνγκ Μάι, ειδικά γύρω από τις διασταυρώσεις Sriphum, Katam, Ku Heuang και Hua Lin, παρουσιάζουν σποραδική κυκλοφοριακή συμφόρηση από την Παρασκευή (11 Απριλίου) λόγω των ζωηρών εορτασμών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επίσημο «Songkran Chiang Mai Water Fest 2024», το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο (12 Απριλίου) στην Πύλη Tha Phae, οι γλεντζέδες έχουν δημιουργήσει διάφορους σταθμούς νερού κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί σε αυτό το εξέχον τουριστικό ορόσημο, μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση για τους περαστικούς και αυτοκινητιστές από την έντονη ζέστη.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με θρησκευτική τελετή που περιελάμβανε ελεημοσύνη και ακολούθησε ειδική πομπή. Το αποκορύφωμα της πομπής ήταν το άγαλμα Phra Buddha Sihing, το οποίο ελήφθη από το ιερό του στο Wat Phra Singh Woramahawihan. Στολισμένο με λουλούδια, το άγαλμα περιπλανήθηκε στην πόλη, επιτρέποντας στους παρευρισκόμενους να αποτίσουν φόρο τιμής και να ζητήσουν ευλογίες.

Το Τσιάνγκ Μάι θα συνεχίσει να φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες Songkran και θρησκευτικές τελετές σε διάφορους δημόσιους χώρους και ναούς σε όλη την επαρχία μέχρι τις 16 Απριλίου, προσφέροντας πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.