Καταδικάστηκαν σε 21 χρόνια φυλάκιση δύο ύποπτοι για τον θανατηφόρο πυροβολισμό φοιτητή του Τεχνικού Κολλεγίου της Μπανγκόκ

Μπανγκόκ -

Στις 13 Απριλίου 2024, η ομάδα έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης (IDMB) αποκάλυψε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια απόφαση δικαιοδοσίας σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών σε τεχνικό κολέγιο στις 14 Ιανουαρίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, Pathumwan, Μπανγκόκ.

Στις 14 Ιανουαρίου, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ένα περιστατικό πυροβολισμών ενός τριτοετούς φοιτητή πολιτικού μηχανικού από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Rajamangala, πανεπιστημιούπολη Uthen Thawai, ο οποίος πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από δύο ύποπτους μπροστά σε μια στάση λεωφορείου.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ταϊλάνδης μετά από εντατική έρευνα. Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβολητή και ενός αναβάτη, καταδικάστηκαν σε 21 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση και έπρεπε να καταβάλουν αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος ύψους 1.3 εκατομμυρίων μπατ.

Υπήρξαν πολλά παρόμοια περιστατικά σχετικά με συγκρούσεις μεταξύ τεχνικών σχολών που οδήγησαν στη συζήτηση για τη μετεγκατάσταση της Πανεπιστημιούπολης Uthen Thawai σε άλλη τοποθεσία για την πρόληψη της βίας.

Μια κυβερνητική ομάδα εργασίας ανατέθηκε να εξετάσει το ζήτημα της διαμάχης μεταξύ του Πανεπιστημίου Chulalongkorn και της πανεπιστημιούπολης Uthen Thawai, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Στις 10 Απριλίου, το ψήφισμα της ομάδας εργασίας συμφώνησε ότι η πανεπιστημιούπολη Uthen Thawai έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλη κατάλληλη τοποθεσία που ήταν υπό συζήτηση.

Διαβάστε παρόμοια άρθρα σχετικά με τις συγκρούσεις μεταξύ των διαφορών των τεχνικών σχολών:

Θανατηφόρος πυροβολισμός ξέσπασε στην Μπανγκόκ καθώς συγκρούονται αντίπαλες ομάδες κολεγίου, σκοτώνεται ο αθώος δάσκαλος.

Επτά φοιτητές Τεχνολογίας συνελήφθησαν στην Μπανγκόκ για ληστεία πανεπιστημιακών εμβλημάτων και κλειδιών ποδηλάτου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο ύποπτος που εμπλέκεται σε πυροβολισμούς στο Dusit College στην Μπανγκόκ παραδίδεται στο Πουκέτ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.