Οι αρχές της Ταϊλάνδης ξεκινούν επιχείρηση «Cyber ​​Strike», τερματίζοντας δίκτυα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών πολλών δισεκατομμυρίων μπατ

Εθνικός-

Στις 2:00 μ.μ., στις 10 Απριλίου 2024, το Ταϊλανδικό Γραφείο Διερεύνησης Κυβερνοεγκλήματος (CCIB) και οι σχετικές υπηρεσίες ξεκίνησαν μια επιχείρηση «Cyber ​​Strike» για τον τερματισμό εννέα διαδικτυακών δικτύων τυχερών παιχνιδιών με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των πέντε δισεκατομμυρίων μπατ ετησίως .

Σύμφωνα με το CCIB, οι ερευνητικές ομάδες ερεύνησαν παράνομα δίκτυα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και επιθεώρησαν ψηφιακά στοιχεία που συνδέονται με εννέα ιστότοπους τζόγου.

Μετά τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, οι αξιωματικοί του CCIB ζήτησαν εντάλματα έρευνας από το ποινικό δικαστήριο σε 17 διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Kanchanaburi, Chumphon και Bangkok.

Κατά την επιχείρηση Cyber ​​Strike, ο ιδιοκτήτης των διαδικτυακών ιστότοπων τζόγου, ο οποίος προσδιορίστηκε δημόσια μόνο ως ο κύριος Songsak, 44 ετών, συνελήφθη σε μια κατοικία στο Chatuchak της Μπανγκόκ και 29 άλλα εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν επίσης σε 17 τοποθεσίες.

Υπήρχαν περισσότεροι από 59,000 χρήστες που φέρεται να είναι εγγεγραμμένοι στους διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των πέντε δισεκατομμυρίων μπατ ετησίως. Επιπλέον, οι αξιωματικοί της CCIB μπόρεσαν να κατασχέσουν πολυτελή αυτοκίνητα, μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, εκτιμώμενης αξίας 500 εκατομμυρίων μπατ.

Αυτή η επιτυχημένη επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης με στόχο την εξάλειψη των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και τη λήψη σοβαρών νομικών μέτρων κατά των παράνομων δικτύων τζόγου που προκαλούσαν προβλήματα στο κοινό. Το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ταϊλάνδης έκλεισε 7,612 URL ιστοτόπων τζόγου στο διαδίκτυο από την 1η έως τις 9 Απριλίου 2024.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.