Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul επιθεωρεί το Τσιάνγκ Μάι εν μέσω πυρκαγιάς και ανησυχιών PM 2.5

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 9 Απριλίου 2024, η κ. Traisulee Traisanakul, Γραμματέας του Υπουργού Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, δήλωσε στο κοινό σχετικά με την επιθεώρηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι για την παρακολούθηση της πυρκαγιάς, της αιθαλομίχλης και των μικροσωματιδίων σκόνης PM 2.5 θέματα.

Ο Anutin εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα ζητήματα στο Τσιάνγκ Μάι αφού έλαβε πρόσφατες αναφορές από τον Κυβερνήτη του Τσιάνγκ Μάι και το Επαρχιακό Γραφείο Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών του Τσιάνγκ Μάι. Τόνισε την παροχή φροντίδας και βοήθειας στο κοινό και ότι οι πυροσβέστες πρέπει να διαθέτουν επαρκή και ασφαλή προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την Traisulee.

Προηγουμένως, στις 8 Απριλίου, ο Κυβερνήτης του Τσιάνγκ Μάι ανακοίνωσε ότι οκτώ περιοχές στο Τσιάνγκ Μάι είχαν πληγεί από πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένων των Hot, Phrao, Fang, Mae Taeng, Chai Prakan, Chiang Dao, Mae Ai και Wiang Haeng.

Εχθές (10 Απριλίου), ο Anutin θα επιθεωρήσει την επαρχία Τσιάνγκ Μάι για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων πολιτικής για την αντιμετώπιση προβλημάτων πυρκαγιάς, αιθαλομίχλης και μικρών σωματιδίων σκόνης PM 2.5 στην πληγείσα περιοχή, είπε ο Traisulee.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Anutin, θα άκουγε την τρέχουσα κατάσταση στο Τσιάνγκ Μάι στο Κέντρο Διοίκησης του Τσιάνγκ Μάι για την πρόληψη και την επίλυση δασικών πυρκαγιών, αιθαλομίχλης και μικρών σωματιδίων σκόνης και στη συνέχεια θα επιβιβαζόταν σε ένα ελικόπτερο για να παρακολουθήσει τη ζωντανή κατάσταση, σύμφωνα με την Traisulee.

Στις 8:00 π.μ., η χθεσινή ποιότητα του αέρα από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Γεω-Πληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας (GISTDA) ανέφερε ότι πέντε επαρχίες στη βόρεια Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων των Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan και Lamphun, είχαν ξεπεράσει τα επίπεδα PM 2.5 που θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την υγεία και το αναπνευστικό σύστημα παρά πρόσφατες καλοκαιρινές καταιγίδες και χαλαζόπτωση στη βόρεια περιοχή, σημείωσε η TPN.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.