Υπουργός Προσδιορίστε Λεπτομέρειες Καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και Τεχνικές Πρωτοβουλίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Κατά τη γενική συζήτηση κατά της ψηφοφορίας που ξεκίνησε από την αντιπολίτευση, ο Prasert Jantararuangtong, υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αφοσίωση της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Τόνισε την επιτυχία της κυβέρνησης να κλείσει πάνω από 30,000 ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και να απενεργοποιήσει περισσότερες από 700,000 μη καταχωρημένες κάρτες SIM.

Ο υπουργός Prasert συζήτησε τις εθνικές δράσεις και τις συνεργασίες σε επίπεδο ASEAN για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας για μια ομάδα δράσης ASEAN που επικεντρώνεται στην πρόληψη της απάτης στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Αυτή η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από μεγάλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το TikTok.

Επιπλέον, ο Υπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνολογίας στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, επισημαίνοντας την εφαρμογή ενιαίας ταυτότητας για ιατρικές θεραπείες και το έργο Cloud ID. Το έργο Cloud ID, που πρόκειται να ολοκληρωθεί φέτος, στοχεύει να συνδέσει δεδομένα υγείας και άλλα δημόσια οφέλη, βελτιώνοντας την παροχή υπηρεσιών.

Η συζήτηση έθιξε επίσης το έργο της Εθνικής Επιτροπής Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών και την αναγκαιότητα νομικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων.

Ο υπουργός Prasert εξέφρασε το άνοιγμα της κυβέρνησης σε προτάσεις της αντιπολίτευσης, με στόχο το μέγιστο όφελος για το κοινό. Αυτή η στάση καταδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει την τεχνολογία για την κοινωνική πρόοδο.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.