Μαζικές κατασχέσεις ναρκωτικών: Πάνω από 13 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης κατασχέθηκαν στο Τσιάνγκ Ράι και στο Τσιάνγκ Μάι

Εθνικός-

Στις 4 Απριλίου 2024, οι αξιωματικοί της στρατιωτικής περιπόλου Pha Mueang και οι σχετικές υπηρεσίες έλαβαν μια αναφορά από μια ανώνυμη πηγή για μια τεράστια παρτίδα λαθρεμπορίου ναρκωτικών κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, στα σύνορα Ταϊλάνδης-Λάο PDR, στην περιοχή Τσιάνγκ Σάεν, στο Τσιάνγκ Ράι.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν επιθεώρηση στην περιοχή αναφοράς και βρήκαν μια ομάδα αγνώστων ατόμων να ελλιμενίζονται στον ποταμό Μεκόνγκ και φέρεται να μετέφεραν πολλά σακίδια που περιείχαν ύποπτα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν έρευνα πάνω τους, ωστόσο, η ομάδα των υπόπτων φέρεται να τράπηκε σε φυγή μέσω των σκαφών και άφησε πίσω τους τα σακίδια.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν περισσότερα από 33 σακίδια που περιείχαν συνολικά 6.6 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ακίνητο για να ερευνήσουν περαιτέρω τους υπόπτους που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Κανείς δεν συνελήφθη για το περιστατικό, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Pha Mueang.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, οι αξιωματικοί του Pha Mueang κατέσχεσαν 6.4 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης στον συνοριακό δρόμο Ταϊλάνδης-Μυανμάρ στην περιοχή Wiang Haeng, στο Τσιάνγκ Μάι. Αναφέρθηκε ότι ένας άγνωστος ύποπτος σε ένα όχημα φέρεται να άφησε 32 σακίδια με ναρκωτικά στην άκρη του δρόμου καθώς υπήρχε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά.

Συνοπτικά, οι αξιωματικοί του Pha Mueang κατέσχεσαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης την ίδια μέρα στο Τσιάνγκ Μάι και στο Τσιάνγκ Ράι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Pha Mueang, το 2024, περισσότεροι από 258 ύποπτοι συνελήφθησαν σε 242 υποθέσεις και 29 άτομα σκοτώθηκαν εξωδικαστικά κατά τη διάρκεια 28 ξεχωριστών συγκρούσεων. Σε έξι μήνες και τέσσερις ημέρες, κατασχέθηκαν 87 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης, 231 κιλά ηρωίνης και 120 κιλά μεθαμφεταμίνης, εκτιμώμενης αξίας 14.6 δισεκατομμυρίων μπατ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.