108 άνθρωποι επέζησαν μετά από φωτιά στο πλοίο κοντά στο νησί Koh Tao στην Ταϊλάνδη-ΒΙΝΤΕΟ

Surat Thani, Ταϊλάνδη – Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, ένα πλοίο που μετέφερε 97 Ταϊλανδούς και ξένους επιβάτες, μαζί με 11 μέλη του πληρώματος σκαφών, έπιασε φωτιά κοντά στο νησί Turtle (Koh Tao) στην περιοχή Koh Pha Ngan. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές ώρες, προκαλώντας ταχεία αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές, τα σωστικά συνεργεία και τους χειριστές σκαφών.

Το ναυτικό γραφείο Surat Thani έλαβε ειδοποίηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7:00 π.μ. στην υποπεριφέρεια Koh Tao. Καθώς η φωτιά κατέκλυσε το σκάφος, ορισμένοι επιβάτες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στο νερό. Ευτυχώς, και τα 108 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της οδυνηρής εμπειρίας, αρκετοί επιβάτες υπέστησαν μικροτραυματισμούς και αναπνευστικές δυσκολίες από την εισπνοή καπνού. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 8:20 π.μ., χωρίς όμως να υπάρξουν ζημιές σε ορισμένα οχήματα του πλοίου. Από τις προκαταρκτικές έρευνες προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο του οχηματαγωγού.

Το άτυχο οχηματαγωγό είχε αναχωρήσει από μια προβλήτα στο Σουράτ Τανί το προηγούμενο βράδυ, σαλπάροντας στις 11:00 Πήρε τραγικά φωτιά καθώς πλησίαζε στον προορισμό του κοντά σε άλλη προβλήτα το πρωί.

Οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά τα αίτια του συμβάντος για να αποτρέψουν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον. Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές αρχές της περιοχής.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.