Το Ίδρυμα Καμπάνιας Stop Gambling απαντά στο σχέδιο του πρωθυπουργού για ψυχαγωγικό συγκρότημα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου

Εθνικός-

Στις 2 Απριλίου 2024, ο κ. Thanakorn Khomkrit, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Stop Gambling Campaign, ανέφερε τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin σχετικά με τη συζήτηση της μελέτης για το άνοιγμα ενός ψυχαγωγικού συγκροτήματος για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων τζόγου.

Προηγουμένως, ο Srettha δήλωσε δημόσια ότι το νομοσχέδιο για το Entertainment Complex θα νομιμοποιήσει τον υπόγειο τζόγο με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καταλληλότητα και σωστή φορολογία. Τα Τμήματα Επαρχιακής Διοίκησης και Εθνικής Ασφάλειας θα ανατεθούν για την παρακολούθηση των θεμάτων. Ομολογουμένως, ο Srettha είπε στο κοινό ότι λειτουργούσαν κρυφά παράνομα κρησφύγετα τυχερών παιχνιδιών.

Ο Thanakorn απάντησε στη δήλωση ότι δεν ήταν μυστική, αλλά ήταν άγνοια, καθώς η Επαρχιακή Διοίκηση και τα Τμήματα Εθνικής Ασφάλειας δεν εφάρμοσαν αυστηρά τους νόμους.

Προφανώς, οι μηχανές με νύχια ταξινομήθηκαν ως ένα από τα παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών με τις εντολές της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης εξέδωσε επίσημη επιστολή για να μην εκδώσει άδεια λειτουργίας μηχανών νυχιών σε κανέναν χειριστή, παρατήρησε ο Thanakorn.

Ωστόσο, υπήρχαν πολλά μηχανήματα με νύχια και άλλα παρόμοια μηχανήματα σε εμπορικά κέντρα, λούνα παρκ και άλλες τοποθεσίες όπου οι νέοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσαν κρυφά παράνομες δραστηριότητες τζόγου αλλά η έλλειψη αποτελεσματικής εποπτείας. Ένας προφανής λόγος ήταν ένα προσωπικό όφελος, είπε ο Thanakorn.

Επομένως, για να νομιμοποιηθούν τα υπόγεια κρησφύγετα τυχερών παιχνιδιών, τα Τμήματα Επαρχιακής Διοίκησης και Εθνικής Ασφάλειας θα πρέπει να επιθεωρούν καλύτερα τους αυτόματους πωλητές παιχνιδιών με κάψουλες, τις μηχανές με νύχια και άλλες παρόμοιες μηχανές τυχερών παιχνιδιών για το αν ήταν παράνομες ή όχι.

Ήταν για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη στους πολίτες της Ταϊλάνδης ότι η νομιμοποίηση των υπόγειων κρησφύγετων τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να είναι υπό την επίβλεψη της κυβέρνησης και να μην έχει αρνητικές συνέπειες, είπε ο Thanakorn.

Αυτά τα μηχανήματα είχαν ελκυστικά βραβεία και ήταν τοποθετημένα σε ένα μέρος για περισσότερους από εκατοντάδες τύπους, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μίνι καζίνο για παιδιά, παρατήρησε ο Thanakorn.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.