Η Ταϊλάνδη υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας για το έργο πλήρους υπηρεσίας ηλεκτρικού σταθμού φόρτισης στον ανατολικό οικονομικό διάδρομο

Εθνικός-

Στις 3 Απριλίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν μια τελετή υπογραφής μνημονίου κατανόησης (MOU) σχετικά με ένα έργο σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης πλήρους υπηρεσίας στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο μεταξύ της Αρχής Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ταϊλάνδης (EGAT), του Γραφείου της Eastern Economic Επιτροπή Πολιτικής Διαδρόμου (EECO) και το Ταϊλανδικό Υπουργείο Ενεργειακών Επιχειρήσεων.

Η υπογραφή του Μνημονίου έλαβε χώρα την 1η Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της EGAT, Nonthaburi, με τη συνεργασία της EGAT, της EECO και του Τμήματος Ενεργειακών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Sarawut Kaewtathip, γενικός διευθυντής του Τμήματος Ενεργειακών Επιχειρήσεων, αποκάλυψε δημόσια ότι η Εθνική Επιτροπή Πολιτικής Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV Board) είχε ως στόχο να μετατοπίσει ολόκληρο το σύστημα αυτοκινήτου σε μια βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τελικά. Η Ταϊλάνδη θα ήταν μια σημαντική βάση παραγωγής για εξαρτήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, για τη βάρδια χρειαζόταν ένας ολοκληρωμένος σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης που θα μπορούσε να καλύψει επαρκώς τη ζήτηση στην ΕΟΚ. Επιπλέον, ο σταθμός θα είναι ένα κέντρο μάθησης για τη νεολαία και γενικά τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μελετήσουν το πρωτότυπο έργο από το Υπουργείο Ενέργειας της Ταϊλάνδης, παρατήρησε ο Sarawut.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Chula Sukmanop, Γενικός Γραμματέας της EECO, δήλωσε δημόσια ότι αυτό ήταν ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση και την ανύψωση των προτύπων στην ανάπτυξη σταθμών φόρτισης EV και συναφών βιομηχανιών στην ΕΟΚ.

Αναφέρθηκε ότι η ΕΟΚ είχε στόχο να είναι ένα ψηφιακό κέντρο ανάπτυξης επιχειρήσεων που θα υποστηρίζει δυνητικά τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη βάσεων καθαρής ενέργειας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Ο κ. Thepparat Theppitak, Κυβερνήτης του EGAT, δήλωσε ότι επί του παρόντος, υπάρχουν σχεδόν 200 σταθμοί φόρτισης στην Ταϊλάνδη, στους οποίους εμπιστεύονται την υψηλή απόδοση και τη σταθερότητά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων κάθε χρόνο.

Τα τρία πρακτορεία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα πρωτότυπο σταθμού φόρτισης EV (EleX by EGAT Eco Charging Sphere) με πλήρη υπηρεσία στην EEC, Sriracha, Chonburi. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες, χώροι χαλάρωσης και άλλα υπό την έννοια της Πράσινης Ενέργειας στον σταθμό. Υπολογίστηκε ότι η υπηρεσία θα είναι πλήρως διαθέσιμη εντός του 2025.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.