Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καταστρέφει τον διαδικτυακό τζόγο: Αποκλείστηκαν περισσότεροι από 25,000 ιστότοποι

Εθνικός-

Στις 31 Μαρτίου 2024, η κα Kanika Aunjit, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε στο κοινό σχετικά με μια κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο ως μείζονα οικονομικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin αντιλήφθηκε τα ζητήματα του διαδικτυακού τζόγου ως οικονομικά εγκλήματα. Το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ταϊλάνδης (DES) έδωσε σημασία στη διερεύνηση, την αναστολή, τον περιορισμό και τον αποκλεισμό ιστοσελίδων διαδικτυακού τζόγου σε όλη τη χώρα.

Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας, της πρόσβασης των νέων και ζημιές τόσο στην οικονομία της Ταϊλάνδης όσο και στην κοινωνία.

Από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 5 Μαρτίου 2024, το DES θα μπορούσε να αναστείλει ακατάλληλες πληροφορίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες με περισσότερες από 60,681 μονάδες και να αποκλείσει περισσότερους από 25,571 ιστότοπους που σχετίζονται με τον τζόγο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον νόμο περί τυχερών παιχνιδιών, όσοι φιλοξενούσαν κυκλώματα τυχερών παιχνιδιών υπόκεινταν σε φυλάκιση από 1 έως 10 χρόνια και πρόστιμο από 20,000 έως 200,000 μπατ ή και τα δύο. Οι παίκτες που προσκαλούσαν άλλους στις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών υπόκεινται σε φυλάκιση μικρότερη των 2 ετών και πρόστιμο 2,000 ή και τα δύο.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξέφρασε τις ανησυχίες της στους πολίτες της Ταϊλάνδης να μην μπαίνουν στον πειρασμό αποκομίζοντας κέρδη από διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών ή υπερβολικές διαφημίσεις για επενδύσεις, παρατήρησε η Kanika.

Η Ταϊλάνδη είναι εξετάζει τη νομιμοποίηση των καζίνο σε ορισμένες περιοχές ως μέρη συγκροτημάτων ψυχαγωγίας, αλλά ΔΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του τζόγου συνολικά ή του διαδικτυακού τζόγου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.