Ναύτης του Ταϊλανδικού Ναυτικού σώζει αναίσθητο Ολλανδό ομογενή με CPR στο εμπορικό κέντρο Sattahip

Τσονμπούρι-

Στις 30 Μαρτίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν μια καλή πράξη ενός ναύτη του Ταϊλανδικού Ναυτικού που εκτέλεσε CPR σε έναν Ολλανδό ομογενή που λιποθύμησε μέσα στο αυτοκίνητό του στο εμπορικό κέντρο Sattahip, Marco, Sattahip, Chonburi.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, ο καλός πολίτης αναγνωρίστηκε δημόσια ως CPO2 Niwat Khanghang, ο οποίος φέρεται να έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε έναν αναίσθητο Ολλανδό εκπατριστή του οποίου το όνομα αργότερα αναγνωρίστηκε δημόσια ως ο κ. Zacharias Krokke.

Ο Ζαχαρίας φέρεται να έμεινε ακίνητος μέσα στο αυτοκίνητό του και ήταν αναίσθητος ενώ η Ταϊλανδή σύζυγός του έψαχνε για βοήθεια. Ο CPO2 Niwat και η σύζυγός του φέρονται να έφεραν τον Ζαχαρία σε μια ανοιχτή περιοχή με τη βοήθεια κοντινών ανθρώπων. Αναφέρθηκε ότι ο Ζαχαρίας δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό.

Ωστόσο, ο CPO2 Niwat άρχισε να εκτελεί ΚΑΡΠΑ και κάλεσε επειγόντως το 1669, μια τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης της Ταϊλάνδης, προτού ο Ζαχαρίας αρχίσει να αναπνέει μόνος του και στη συνέχεια έχει αδύναμο σφυγμό. Αλλά ο Ζαχαρίας σταμάτησε να αναπνέει ξανά πριν από τη διενέργεια δεύτερου γύρου ΚΑΡΠΑ από το CPO2 Niwat.

Λίγο αργότερα, ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του περιστατικού και μετέφερε επειγόντως τον αναίσθητο Ολλανδό ομογενή στο νοσοκομείο Queen Sirikit για άμεση ιατρική περίθαλψη.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, ο Ζαχαρίας λάμβανε ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο Queen Sirikit σε μονάδα καρδιολογικής φροντίδας και ο συγγενής του δεν αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, ο CPO2 Niwat ήταν επαγγελματικά εκπαιδευμένος εθελοντής διασώστης από το νοσοκομείο Arpakorn Kiattiwong, στη Ναυτική Βάση Sattahip.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.