Η κατάρρευση κατασκευαστικού γερανού στο Rayong απαίτησε επτά ζωές, έντονες οι διαπραγματεύσεις για αποζημίωση

Rayong-

Στις 4:30 μ.μ., στις 29 Μαρτίου 2024, οι αστυνομικοί του Pluak Daeng έλαβαν μια αναφορά ατυχήματος κατάρρευσης κατασκευαστικού γερανού που προκάλεσε πολλά θύματα και τραυματισμούς σε εργοτάξιο στο Pluak Daeng, Rayong.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ένας κατασκευαστικός γερανός είχε ανυψώσει επτά εργάτες της Μιανμάρ 100 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Ξαφνικά, ο γερανός κατέρρευσε στο εργοτάξιο ενός χαλυβουργείου. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν έξι θύματα και ένας σοβαρός τραυματισμός στο σημείο.

Ωστόσο, αναφέρθηκε αργότερα μετά τη μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο Pluak Daeng, ότι το θύμα διαπιστώθηκε ο θάνατος, σημειώνοντας τον έβδομο.

Στις 7:00 την ημέρα του συμβάντος, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της Μιανμάρ περικύκλωσαν τα οχήματα των σωστικών στελεχών για να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων. Αστυνομικοί του Pluak Daeng με περισσότερα από 30 άτομα στάλθηκαν για να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ομάδες διάσωσης, μετέφεραν τα πτώματα στο νοσοκομείο Pluak Daeng, ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Μιανμάρ περικύκλωσαν τα οχήματα διάσωσης και είπαν σε έναν διερμηνέα ότι εάν η εταιρεία δεν πλήρωνε 5 εκατομμύρια μπατ για κάθε θύμα, δεν θα απομακρυνθούν.

Μετά από διαπραγμάτευση μιας ώρας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της Μιανμάρ δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πιο έντονη. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ένας εκπρόσωπος του εργατικού σωματείου της Μιανμάρ και οι σχετικές υπηρεσίες συζήτησαν με μια ομάδα εργαζομένων της Μιανμάρ και συμφώνησαν να αποζημιώσουν 1.6 εκατομμύρια μπατ ο καθένας συν χρήματα κοινωνικής ασφάλισης και άλλες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι της Μιανμάρ φέρεται να άνοιξαν το δρόμο για τις ομάδες διάσωσης να μεταφέρουν τα έξι πτώματα των θυμάτων στο νοσοκομείο Pluak Daeng αφού υπέγραψαν συμβόλαιο με κραυγή νίκης.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.